Nytt navn for grøsserspill

Unknown blir Amnesia

Det neste spillet fra Penumbra-skaperne heter Amnesia.

Svenske Frictional Games er utvikleren bak de gufne Penumbra-spillene, og de jobber nå med et nytt spill. Dette var tidligere kjent som Unknown, men har nå fått navnet Amnesia: The Dark Descent.

Hva lurer i mørket?

Nå har Frictional fullført en tidlig versjon av spillet, som de har sendt til Independent Games Festival. Dette er en stor milepæl i utviklingen av spillet, som de feirer med å lansere et nytt teaser-nettsted og et par svært mørke bilder fra spillet.

Fra før av vet vi at Amnesia er et førstepersons grøssereventyr hvor realistisk fysikk spiller en viktig rolle. Handlingen foregår på syttenhundretallet, og du befinner deg i et slott som stammer fra middelalderen. Som alle slike slott med respekt for seg selv, er det hjemsøkt, og disse åndene nøyer seg ikke med å smelle litt i dørene.

Spilleren kan manipulere objekter i miljøene direkte, omtrent som i Penumbra-spillene. Her må man være veldig forsiktig, for ting lager lyd, og om slottets beboere legger merke til spilleren kan det raskt gå galt.

Som i Penumbra-spillene er fokuset på psykologisk skrekk, ikke blod og innvoller og monstre som hopper ut av skjulte skap. Vold vil ikke spille noen viktig rolle i spillet – her er det kun snakk om å overleve.

Siste fra forsiden