Utforsk huler med slengtau

A Story About My Uncle er et unikt action/plattformspill fra Sverige.

Gone North Games

Det svenske universitetsprosjektet A Story About My Uncle får en kommersiell versjon. Det blir et samarbeidsprosjekt mellom utviklene i Gone North Games og Coffee Stain Studios, selskapet bak Sanctum-spillene.

Ikke-voldelig action

A Story About My Uncle er et ikke-voldelig førstepersons plattformeventyr. Spillet følger en gutt som leter etter onkelen sin, og ender opp i en fremmed verden.

Onkelens arbeidsrom? (bilde: Gone North Games)

Handlingen foregår i et stort hulesystem, hvor du slenger deg fra sted til sted ved hjelp av et slags slengtau tilsynelatende laget av ren energi. Utviklerne mener at kontrollene gir en «herlig følelse av fart og frihet».

De skryter også av at spillet får en unik grafisk stil og en historie full av mystikk. Den gamle demoen utviklerne skapte i forbindelse med utdannelsen sin fikk mye ros, og ble nominert i kategorien årets spill i Swedish Game Awards 2012.

Utviklerne har imidlertid fjernet demoen fra nettet nå, ettersom de ikke føler den representerer kvaliteten de sikter på med den kommersielle versjonen.

– Coffee Stain Studios er primært en utvikler og ikke en utgiver. Andre indieutviklere har tatt kontakt med oss tidligere, men vi har vært vanskelige å overbevise. Men da vi fikk sjansen til å spille en demo av A Story About My Uncle ble vi hektet. Vi var simpelthen helt nødt til å hjelpe disse folkene å fullføre spillet sitt, sier Armin Ibrisagic fra Coffee Stain Studios.

A Story About My Uncle skal etter planen lanseres i løpet av året, og kommer til Steam for PC. Dette er forøvrig ikke første gangen vi ser et svenskutviklet spill med slengtau. I 2009 fikk vi en nytolkning av Capcom-klassikeren Bionic Commando fra nå nedlagte Grin.

Siste fra forsiden