Utforsk nye verdener i Europa Universalis IV

Den første utvidelsespakken til strategispillet inkluderer en radikal nyhet for serien.

Paradox

Paradox har annonsert den første ekspansjonen for storstrategispillet Europa Universalis IV, og som navnet Conquest of Paradise gir et lite hint om handler den om erobringen av den nye verden.

Det som gjør ekspansjonen unik for serien er at «den nye verden» for en gangs skyld er helt ny. Det er nemlig ikke det historiske, amerikanske kontinentet Colombus finner på sin seilas mot India, men et helt nytt landområde som er forskjellig hver gang du spiller.

Dermed låner serien for første gang et av de viktigste kjennemerkene til Civilization-serien, nemlig datagenererte landområder. Dette er ikke bare en nyhet i Europa Universalis; ingen av Paradox' egenutviklede spill har noensinne benyttet seg av slik funksjonalitet.

Det blir for ordens skyld mulig å spille med et historisk kart også.

Nytt land.

Spill som urbefolkningen

Du kan også tre inn i rollen som de innfødte beboerne på de nye kontinentene, og for å gjøre spillet mest mulig interessant får du en rekke nye muligheter når du spiller disse fraksjonene. Dermed blir det mulig å skape ditt eget imperium, og kanskje til og med sette en stopper for koloniseringsplanene til eventuelle ekspansjonistiske europeere.

Paradox lover nye hendelser, ideer og bygninger, samt muligheten til å danne føderasjoner. De vil gå i detalj om nyhetene senere. Andre nyheter inkluderer delvis uavhengige kolonier som kan finne på å kreve uavhengighet. Du får også muligheten til å styre disse nye nasjonene om du vil.

Den svenske strategieksperten lover også at de vil fortsette å forbedre hovedspillet med nye funksjoner, som de vil lansere i form av gratis oppdateringer. De som velger å ikke kjøpe ekspansjonen kan med andre ord se frem til flere spillbare nasjoner, kartmoduser og så videre.

Hvis én spiller har tilgang på ekspansjonen vil all den nye funksjonaliteten deles med de andre spillerne han eller hun spiller med i flerspillermodus.

Conquest of Paradise skal etter planen lanseres 11. desember i år.

Les også: Anmeldelse av Europa Universalis IV
Les også: Anmeldelse av Crusader Kings II

Siste fra forsiden