Utforskningseventyret Sunless Sea er ute på «early access»

Gå fra vettet og spis mannskapet ditt i dette Cthulhu-inspirerte spillet.

Failbetter Games

Britiske Failbetter Games har lansert sitt nyeste spill, Sunless Sea, på Steams «early access»-tjeneste. Spillet skal være tre til fire måneder unna ferdigstillelse, og studioet planlegger å gi ut en stor oppdatering hver måned.

De påpeker også at det ikke er snakk om noen tidlig alfaversjon, men en sen betaversjon med massevis av innhold. Det er også mulig å fullføre spillet. Men samtidig er det mye i vente – spillkartet skal for eksempel bli fire ganger større enn det er nå.

Handlingen sees fra fugleperspektiv.
Failbetter Games

På nettstedet sitt har utvikleren lagt ut et omfattende veikart over hvor de ligger i utviklingen – noe kanskje andre «early access»-utviklere burde lære av.

Underjordisk hav

I Sunless Sea spiller du kapteinen på et dampskip, og må utforske et stort, underjordisk hav sammen med mannskapet ditt. I de enorme, bekmørke hulene møter du alt fra pirater til uforståelige monstre fra tidenes morgen, men også skatter og handelsmuligheter.

Holder du deg i utforskede områder og langs fastsatte handelsruter er sjansene større for å overleve, men om du har ambisjoner må du ut i det uutforskede mørket. Der er imidlertid også farene langt større.

Farlig last?

Underveis vil du oppleve en rekke ulike historier og situasjoner, og det er slett ikke sikkert verken du eller mannskapet ditt kommer fra det hele med vettet i behold.

Sunless Sea er Failbetters første Steam-distribuerte spill, men de har allerede fått mye ros for sitt forrige prosjekt. Det heter Fallen London, og er et nettbasert teksteventyr med tonnevis av muligheter. Handlingen i Sunless Sea er sentrert rundt nettopp byen Fallen London.

Inspirasjonskildene for Sunless Sea inkluderer populære indie-spill som FTL: Faster Than Light og Weird Worlds. Cthulhu-mytoset er også en tydelig inspirasjonskilde.

Siste fra forsiden