Diablo III i 2011?

Utsatt eller ikke?

Neste Diablo kommer kanskje til konsoll, og kanskje i 2011.

Årets BlizzCon-messe gikk av stabelen denne helgen, og som vanlig resulterte dette i flere nyheter fra kronen i Bobby Koticks Activision-imperium.

Munken i aksjon.

Blant annet ble det kunngjort en ny klasse for Diablo III, nemlig krigermunk. Dette blir den fjerde klassen i spillet (i tillegg til barbar, trollmann og heksedoktor). Munken bruker sin egen kropp som våpen, og kan også bruke spirituelle angrep mot fienden. Mer informasjon om munken finner du hos Blizzard.

Det ble også snakk om spillets utgivelsesdato. I følge flere kilder er den nykunngjorte World of Warcraft-ekspansjonen og StarCraft II de eneste Blizzard-spillene som skal lanseres i 2010. Sannsynligheten for at Diablo III kommer i år er ikke veldig stor, så da ser det ut som planen er en lansering i 2011. Blizzard påpekte imidlertid at de ikke har gitt noen dato for spillet.

Diablo III har alltid sett ut som en PC/Mac-eksklusiv tittel, men Blizzard har ikke utelukket en konsollversjon av spillet, og i følge Spike TV-journalist Geoff Keighley er de nå i diskusjon med konsollfabrikantene (sannsynligvis Sony og Microsoft).

Det ble naturligvis også snakket om StarCraft II. Blant annet kom det frem at Number Six fra Battlestar Galactica, Tricia Helfer, skal spille Sarah Kerrigan i spillet. Kerrigan var et menneske som ble fanget av de ekle zerg-ene, og forvandlet til noe ganske annet.

I tillegg kom det fram at kartredigeringsverktøyet for StarCraft II er såpass kraftig at man kan bruke det til å lage svært avanserte og varierte spillopplevelser, og at det blir mulig for brukere å legge ut "premium"-kart for salg.

Vi sendte en mann til BlizzCon, og regner med å ha mye mer om alle Blizzards prosjekter når han får satt seg ned med skrivemaskinen (eller hva det nå er han bruker).

Siste fra forsiden