Utsetter rangering av spillutviklere

Metacritic har allerede sluttet å veie gjennomsnittskarakteren til spillfolk.

I går meldte vi om at Metacritic skal rangere spillutviklere basert på gjennomsnittskarakteren av spillene de har deltatt på. Dette skapte nye kontroverser for nettstedet, og i dag har de valgt å trekke hele den nye funksjonaliteten på ubestemt tid. Det er det Eurogamer som forteller.

Problemet skal være hvordan man henter ut informasjon om prosjektene de ulike menneskene har jobbet på. Metacritic valgte nemlig å benytte sin søsterside GameFAQs. Her skapte manglende bredde i databasen problemer.

Den offisielle uttalelsen fra Metacritic-sjefen.

– Vi utvider stadig databasen, som er drevet av søstersiden vår GameFAQs. Den er likevel, som brukerne har poengtert, et pågående prosjekt og på ingen måte omfattende nok til å presist bedømme en karrieresum for disse personene, sier Metacritic-sjefen Marc Doyle i en uttalelse.

Årvåkne lesere

Dette er en svakhet som også ble plukket opp av noen av våre forumbrukere, blant annet «Godsaker», som skriver: «Blir også litt ødelagt at de bare har metacritic score til nyere spill der. Hvor er Arcanum og Fallout'ene for Tim Cain for eksempel? Hans poengsum er jo bare basert på karakterene til TOEE og Bloodlines. 75 du liksom. Får utviklere etc flere poengsummer for ett spill når det er på flere plattformer?».

En annen som har reagert negativt på påfunnet er spillprodusent Cliff Bleszinski, som blant annet har jobbet med Gears of War-serien de siste årene. Han skriver følgende på sin offisielle Twitter-profil:

Gears of War-produsenten er ikke fornøyd.

– Ok, jeg har 86 på Metacritic og Miyamoto (Shigeru, Mario-skaperen, journ. anm.) har 80. Dette er pisspreik. Noen må stoppe denne dritten før den går for langt.

Systemet har dermed en del åpenbare svakheter. Det er forståelig at denne nye funksjonaliteten må trekkes når man ser hvilken tyngde Metacritics eksisterende spillgjennomsnitt har fått i bransjen. Såkalt «Metascore» har blitt et svært viktig verktøy for utgivere i forhold til å måle pressens tilbakemeldinger.

Sjefen for nettstedet vil likevel ikke legge det hele dødt.

– Vi har fjernet karrieresumnen fra sidene til de ulike utviklerne på Metacritic, men vi er fortsatt veldig satt på å bygge en akkrediteringsdatabase, og ønsker deg velkommen til å delta i den prosessen.

Dermed gjenstår det å se om dette funksjonaliteten får en ny vår når Metacritic og GameFAQs beslutter at databasen er omfattende nok.

Siste fra forsiden