PlayStation - Epic Games

Utviklere må betale Sony for kryssplattform­spilling med PlayStation

Sony krever kompensasjon for potensielle inntektstap.

Epic, Sony, Nintendo, Microsoft (Montasje: Gamer.no)

Utviklere som vil ha kryssplattformspilling i spillene sine må betale ekstra for å få med seg Sony og PlayStation. Det kom frem i denne ukens rettssak mellom Epic Games of Apple.

Kompensasjon for tap av inntekter

Sony nølte lenge med å åpne for kryssplattformspilling på PlayStation 4.
Audun Rodem, Gamer.no

Som The Verge melder opererer Sony med et system som er designet for å kompensere selskapet for potensielle inntektstap som følge av kryssplattformspilling.

Opplegget kom visstnok på plass i 2019, i forbindelse med at Sony åpnet for kryssplattformspilling i Fortnite. E-poster mellom PlayStation-teamet og Epic viser at sistnevnte pushet hardt for å få til en avtale, blant annet med løfter om å utpeke Sony som en helt i kryssplattformsaken.

Sony fant imidlertid ingen gode grunner til å slenge seg på, og sa først nei. Etter litt betenkningstid fikk selskapet imidlertid snekret sammen noe det kalte «Cross-Platform Revenue Share», som skulle garantere at PlayStation tapte minst mulig penger.

Ifølge interne dokumenter som ble offentliggjort i rettssaken må utviklere betale Sony dersom spillere som i hovedsak spiller kryssplattformspill på PlayStation kjøper en viss prosentandel av spillinnholdet via andre plattformer.

– I noen tilfeller må Epic betale ekstra til Sony. Hvis noen primært spiller på PlayStation, men kjøper innhold på iPhone, så vil dette kanskje bety at vi må betale kompensasjon, forklarte Epic-sjef Tim Sweeney under rettssaken.

Fra vitneboksen uttalte Sweeney at Sony er den eneste plattformholderen som tar seg betalt på denne måten. Han sa videre at Epic var nødt til å gå med på ordningen før Sony åpnet for kryssplattformspilling i Fortnite.

Opplegget er blant flere yrkeshemmeligheter som er offentliggjort i den pågående rettssaken mellom Epic og Apple. Andre dokumenter har avslørt at Epic betaler enorme summer for å tilby gratis spill hver uke via Epic Games Store.

Discord kommer til PlayStation neste år.
Sony har investert i spillchatteplattformen »

Siste fra forsiden