Vakre Ōkami får nyversjon

PS2-klassikeren gjenfødes i HD.

Clover Studios Ōkami var et av flere klassiske spill som kom sent i PlayStation 2-konsollens levetid, og kanskje var det lanseringstidspunktet som gjorde at spillet aldri ble noen stor suksess på plattformen. Nå vil utgiver Capcom forsøke seg igjen, med Ōkami HD for PlayStation 3.

Som navnet tilsier har Ōkami HD fått seg et grafisk ansiktsløft, med total HD-renovering og full støtte for 16:9. I tillegg introduseres støtte for PlayStation Move og «trophies». Nyversjonen skal komme i salg på PlayStation Network til høsten.

Ōkami HD foregår i en verden inspirert av japanske myter. For hundre år siden truet et åttehodet monster med å ta over verden, men ble stoppet av gudinnen Amaterasu. Hun tok på seg formen til en stor, hvit ulv for å kjempe mot monsteret. Krapylet har nå klart å komme tilbake, og kastet en grusom forbannelse over landet. Amaterasu må nok en gang i aksjon, men dessverre har de hundre årene gjort at hun har mistet mye av kreftene sine. Nå må du hjelpe henne å få tilbake styrken sin, og renske landet for ondskap og mørke.

Lekkert spill blir lekrere på PS3.

Spillet er et stort og omfattende actioneventyr i stil med Zelda, hvor du kan «male» på skjermen med en magisk pensel. Ved å tegne ulike symboler, kan du manipulere verden rundt deg. En enkelt, vannrett strek vil kutte eventuelle fiender, eller ting, i to. En sirkel rundt et dødt tre vil få liv i det igjen, mens en sirkel på himmelen vil få solen til å stå opp uansett om det er dag eller natt. Det er her nyversjonens Move-støtte kommer inn i bildet, men du kan selvsagt spille med en tradisjonell kontroller også.

Da originalversjonen kom ut i 2007 lot verdens spillanmeldere seg sjarmere i senk av det vakre eventyret. Jeg var en av dem, og skrev dette i anmeldelsen på Gamer.no:

– Ōkami er nok et spill i en lang rekke «må ha»-titler for PlayStation 2. Spillet kombinerer utforskning, gåteløsning og kamp på en glimrende måte, og totalpakken er et velbalansert, variert og slående spill som praktisk talt aldri frustrerer. I tillegg kommer den fabelaktige grafikken og musikken, og resultatet er så gjennomført trivelig at du nesten må ha et hjerte av stein for å ikke la deg forføre. Om du liker actioneventyr kommer du garantert til å elske Ōkami, og det å helhjertet anbefale dette spillet er noe av det letteste jeg har gjort i min tid her på Gamer.no.

Les også: Capcom stenger Clover Studio
Les også: Anmeldelse: Ōkamiden

Siste fra forsiden