Valve har endret på Steam-kontrolleren igjen

Ser du hva den ene, men betydelige, forskjellen er?

Slik ser Steam-kontrolleren etter alt å dømme ut nå.
SteamDB, Valve

Siden Valve først avduket planene for sin alternative Steam-spillkontroller i fjor har det stadig skjedd endringer på designen. Den mest standhaftige egenskapen virker fremdeles å være de haptiske styreflatene ytterst på hver side av kontrolleren, som skal fungere som et substitutt for mus og tastatur-komboen for PC-spill. Det endelige målet for Valve har vært å sørge for at spillere kan spille tradisjonelle PC-spill med en kontroller, gjerne krøllet sammen i en sofakrok heller enn sittende foran en pult.

Nye endringer

Da vi først så prototypen hadde kontrolleren en berøringsskjerm og noe horisontale knapper like under. Tidligere i år ble berøringsskjermen og de horisontale knappene fjernet, til fordel for en versjon av det velkjente styrekorset og ABXY-knappene de fleste allerede er kjent med.

Nå har Valve etter alt å dømme gjort ytterligere endringer på designen for kontrolleren. Nettstedet SteamDB og en bruker på nettforumet Facepunch har trålet gjennom en betaversjon av nettbutikkprogrammet Steam, og har gravd frem et konseptbilde som gir oss et pekepinn på hva vi har i vente.

Faktisk er det tilsynelatende bare én endring å spore denne gangen; styrekorset har blitt byttet ut med en analogstikke. Antageligvis er endringen gjort for å imøtekomme spillere som foretrekker den mer velkjente styringsmetoden fremfor de spennende haptiske styreflatene på hver side av knappene.

Steam-maskiner på vei

I tillegg til en kontroller jobber Valve fremdeles med å få Steam inn i stua på andre vis, slik som Steam-maskinene. Allerede har enkelte PC-komponentfirma snekret sammen sine egne maskiner tilrettelagt for å kjøre Steam-klienten opp mot en TV-skjerm, etter oppskrift fra nettopp Valve. Mest sannsynlig får vi ikke se konytolleren eller maskinene for fult alvor før neste år, ettersom Valve fremdeles jobber med å meisle ned alt som skal på plass.

Ikke alle har ståltro på at Valve er på riktig spor.
Alienware tror ikke at Steam-maskiner blir noen ny gullgruve for selskapet »

Siste fra forsiden