Dota Underlords

Valve har hevet seg på Auto Chess-bølgen og testing av Dota Underlords er i gang

Samtidig jobber den opprinnelige Dota Auto Chess-skaperen med en ny variant.

Valve

Torsdag dro Valve offisielt sløret av sitt neste spill, Auto Chess-varianten Dota Underlords. Spillet skal etter planen ut i åpen betatesting i løpet av den neste uken, men de som har Dota 2 Battle Pass kan gå i gang allerede nå.

Dota Underlords-betaen er tilgjengelig for alle med Dota 2 Battle Pass.
Valve

Via sine nettsider forteller utvikleren at Battle Pass-eiere vil finne en lenke på dashbordet til Dota 2, som lar dem legge Dota Underlords til i spillbiblioteket sitt på Steam.

Denne lukkede testperioden er kun tilgjengelig for PC, Mac og Linux, mens den åpne varianten vil invitere Android- og iOS-spillere og tilby full støtte for spilling på tvers av plattformer. Utvikleren påpeker at Dota Underlords enda er tidlig i utviklingsfasen, og håper at spillere vil bidra med tilbakemeldinger for å finjustere opplevelsen.

Den nye spilltrenden

Auto Chess- eller «autobattler»-sjangeren blomstret for alvor opp i begynnelsen av 2019, med lanseringen av Dota Auto Chess – utviklet av Drodo Studio. Spillet kombinerer sjakkens strategiske spilling med kjente figurer og elementer fra Dota 2, og byr på kamper for opptil åtte deltakere.

I løpet av sine første fire måneder nådde Dota Auto Chess en spillerbase på over åtte millioner. Den voldsomme suksessen nådde fort kontorene til Dota 2-skaper Valve, som ønsket å inngå et samarbeid med Drodo. Slik gikk det imidlertid ikke, men partene ble enige om å skape hvert sitt Auto Chess-spill.

Drodo Studio kunngjorde en Epic Games-eksklusiv PC-versjon av sitt spill. (Video: PC Gamer)

Valve gikk i gang med Dota Underlords, som altså snart går ut i beta, mens Drodo flyttet fokus over på en ny variant bare kalt Auto Chess. Sistnevnte er tilgjengelig i beta for Android og iOS, og skal også komme til PC etter hvert.

I forbindelse med årets E3-messe kunngjorde Riot Games at arbeidet er i gang med en Auto Chess-modus for League of Legends. Også denne varianten – kalt Teamfight Tactics – byr på sjakk for opptil åtte spillere, men skilter også med sine egne nyvinninger til sjangeren. Du kan lese mer på League of Legends' nettsider.

Les også: Se hvordan nye Steam kan se ut »

Siste fra forsiden