Valves økonom har blitt finansminister i Hellas

Yanis Varoufakis lover store endringer.

Yanis Varoufakis skal redde Hellas.
Valve, εγω - φωτογραφία μου

Økonomiprofessor Yanis Varoufakis har i nesten tre år jobbet deltid som økonom for det gigantiske spillselskapet Valve. Der jobbet han blant annet med å forske på økonomiene som dukket opp rundt spill.

Varoufakis snakker om oppgavene som møter ham.

Varoufakis ble headhuntet til Valve av selveste Gabe Newell, som fortalte at selskapet hadde støtt på en hel del problemer med oppskaleringen av sine spilløkonomier, og at de trengte hjelp.

Den greske professoren har blant annet blogget om oppgavene sine på Valves offisielle blogg.

Nå er imidlertid sjansene små for at han får tid til å jobbe særlig mye mer for Valve. Han har nemlig blitt den nye finansministeren i Hellas, etter at det sosialistiske partiet Syriza vant en brakseier på søndag.

Ifølge ham selv blir de viktigste oppgavene hans å få bukt med fattigdommen som har eksplodert i landet, innføre store økonomiske reformer for å få bukt med det greske oligarkiet, og refinansiere landets store utenlandsgjeld.

De greske økonomiske problemene, samt sparetiltakene som fulgte, har forøvrig også inspirert en indiespillutvikler ved navn Jonas Kyratzes til å lage det glimrende eventyret The Sea Will Claim Everything.

Siste fra forsiden