Var Sony tidligere ute enn Nintendo likevel?

Gammel video viser at Sony i alle fall tenkte i samme baner som Nintendo allerede i 2002.

Da Playstation Move ble annonsert var det mange som undret seg litt. Det var nemlig vanskelig å legge skjul på at Move hadde veldig, veldig mye til felles med Wii-ens kontrollsystem.

Nå har det dukket opp bevis på at Sony kanskje var enda tidligere ute enn Nintendo med å prøve seg på en bevegelseskontroll man kunne holde i hånden. I videoen, som du selv kan se i bunn av artikkelen, demonstrerer Eyetoy-skaperen Dr. Richard Marks hvordan man Eyetoy kan spore et fysisk objekt i rommet og oppfatte bevegelsene til dette objektet ved å bruke tingens fargegjenkjennelse.

Marks bruker i denne videoen en Move-aktig kontroller til å tegne frem trylleformularer i rene Harry Potter-stil, i det hele tatt minner funksjonaliteten ganske mye om kontrollmetodene både Wii og Playstaton Move bruker.

Det er klart at teknologien som blir vist frem egentlig er svært forskjellig fra akselerometerne og gyroskopene som benyttes i dagens kontrollere. Det videoen likevel viser er at Sony var tidlig ute med å teste ut såkalt bevegelseskontroll, både med kontrollerløse Eyetoy og disse fargede kulene.

Hva mener du om teknologikappløpet mellom disse dyktige japanerne?

Les også:Trolig lenge til neste konsoll
Les også:-HD er ikke spennende lenger
Les også:Hva kan du spille med Move?


(Kilde: CvG)

Siste fra forsiden