«Verdens kjedeligste spill» har kommet til VR

Desert Bus er tilgjengelig gratis for HTC Vive og Oculus Rift.

Gearbox Software

Det har av mange blitt omtalt som verdens kjedeligste dataspill, og nå kan Desert Bus oppleves i virtuell virkelighet – for den som måtte ønske det.

Advarsel: Spillet er slettes ikke så moro som jenta på bildet gir uttrykk for.
Gearbox Software

Desert Bus VR er tilgjengelig helt gratis på Steam, og kan spilles med enten HTC Vive- eller Oculus Rift-briller. Spillet har støtte for bevegelseskontrollere, men kan også spilles med mus og tastatur eller en vanlig håndkontroller.

Uendelig busstur

I Desert Bus klatrer spillere inn i det svette førersetet til en ganske sliten buss, og får i oppdrag å kjøre den lange strekningen fra Tuscon, Arizona til Las Vegas, Nevada. Turen tar åtte timer i sanntid, og når man kommer frem får man ett poeng, snur bussen og kjører tilbake igjen.

Spillet tar aldri slutt, og den som er tålmodig nok kan spille Desert Bus til evig tid. Bussen krenger også hele tiden til høyre, så det nytter ikke å teipe fast gasspedalen og la ting gå automatisk. Man må sitte ved kontrolleren hele tiden.

VR-utgaven introduserer et par nye funksjoner, og den største av disse er uten tvil støtte for flerspiller. Opptil fire venner kan bil med på bussturen, der de kan fordrive tiden med å sitte, vinke og kaste ting på sjåføren.

For veldedighet

Slik ser originalspillet ut.
Absolute Entertainment

Desert Bus ble opprinnelig skapt av Las Vegas-illusjonistene Penn og Teller i 1998, for å vise at dataspill kan handle om noe annet enn vold og ugagn. Tross det ufattelig kjedelige konseptet har spillet oppnådd kultstatus i nyere tid, mye takket være innsamlingsaksjonen Desert Bus for Hope.

Aksjonen har siden 2007 samlet inn over 35 millioner kroner til Child's Play, en veldedig organisasjon med mål om å forbedre livene til barn som er innlagt på sykehus ved å gi dem leker og spill.

Desert Bus for Hope 2017 gikk av stabelen for bare noen uker siden, og fikk inn over fem millioner kroner etter 158 timer med kjøring. Det var i forbindelse med årets aksjon at VR-utgaven ble kunngjort, og den vil uten tvil bli å se under Desert Bus for Hope 2018.

Fikk du med deg årets Summer Games Done Quick?
Gjenopplev noen av høydepunktene fra sommerens «speedrun»-festival »

Siste fra forsiden