Forandringer hos Atari

Veteran inn i styret

Phil Harrison forlater Atari, erkeveteran Nolan Bushnell kommer inn.

MCV melder at Phil Harrison (sannsynligvis mest kjent for sin tid hos Sony) og David Gardner (også et tidligere Sony-fjes) har forlatt sine verv i Atari. Samtidig har spillutgiveren fått en ny mann i styret; ingen ringere enn Nolan Bushnell.

Ut med Phil Harrison.

Nolan Bushnell regnes som en av den moderne spillindustriens fedre. I 1971 grunnla han og Ted Dabney et selskap som het Syzygy, og laget arkadespillet Computer Space. Året etter ble virksomheten omdøpt til Atari, og Bushnell skapte et lite spill som het Pong.

Dagens Atari er ikke samme selskap som Bushnell var med å bygge opp. Gamle Atari er for lengst historie, men deler av det ble kjøpt av franske Infogrames, som har gitt ut spill under navnet Atari siden 2003, og som offisielt forandret navn til Atari i 2009. Dette bryr imidlertid ikke Bushnell seg om:

Inn med Nolan Bushnell.

– Jeg synes det er veldig spennende å igjen bli kjent med Atari, på et tidspunkt hvor selskapet ligger godt an i viktige vekstområder i spillindustrien. Selskapet og dets merkevarener har alltid vært viktig for meg, og jeg ser frem til å være med å lede dem fra styret, sier han.

Phil Harrison og David Gardner kom inn i Atari i 2008, og hadde høye ambisjoner for selskapet. I fjor ble imidlertid hele Ataris europeiske distribusjonsnettverk solgt til Namco Bandai, og de to sjefene fikk brått mye mindre å gjøre.

Selskapet har slitt med økonomien i mange år, og i dag fokuserer de primært på nettbaserte flerspillerspill.

Siste fra forsiden