Feature

Vi bevæpner oss

Hvilke våpen vil Gamer-redaksjonen helst ha i arsenalet?

Helgen er over oss, og vi benytter anledningen til å koseprate litt med dere lesere. Fra før har dere fått høre hvor vi føler oss mest hjemme og hvilke spillfigurer vi liker å tro at vi ligner.

Spillhelten Joachim Froholt vil i hvert fall slå seg ned i det originale The Settlers, mens den tilfeldige rollespillhelten vår helst vil samle sopper og legge seg etter ferskenprinsesser i Marios verden.

Denne gangen kikker vi litt nærmere på en annen essensiell del av spillverdenen: arsenalet vårt. Og med tanke på det vide spekteret i spillverdenens våpenlager, er det kanskje ikke rart å se både lyssabler og alternative bazookaer i svarene under.

Ukas spørsmål kommer fra forumbruker Oscar:

Hva er deres favorittvåpen fra et spill?


Tor Egil Andersen

Tor Egil Andersen

Mine favorittvåpen pleier å være mektige sverd, men når jeg tenker meg godt om er nok det å bruke tunga min aller største favoritt. Før noen hopper til overivrige erotiske konklusjoner får jeg forklare meg. Jeg elsker spill hvor jeg kan snakke meg forbi fiendene. Planescape: Torment og Fallout-serien er gode eksempler på dette. Det å bruke ord til å overtale eller overvinne hindringene appellerer til meg, og det føles ekstra godt å komme gjennom en farlig situasjon uten å slå et eneste slag. Det krever kløkt å vinne over det store skyggemonsteret uten formler eller våpen. «In the beginning was the word...» Og til slutt er ordet alt som står igjen.

Kristoffer Thomas Lindtveit

Kristoffer Thomas Lindtveit

Mitt definitive favorittvåpen er pheropod fra Half-Life 2. Etter å ha kjempet mot alle mulige fiender på egenhånd i lange tider er det ingen ting som slår å kommandere en diger hær med forvokste insekter, mens de gjør hakkemat av alt rundt seg – bortsett fra meg. På en god andreplass står hodekrabbekanonen fra samme spill. Dessverre har jeg aldri prøvd den selv, men å forårsake et regn av «lekne» hodekrabber over Combine-styrker (eller ondsinnede vesener av noen sort) ville vært fantastisk.

Mikael Harstad Groven

Mikael Harstad Groven

I spillsammenheng er jeg en våpenkjenner. Jeg har i hvert fall fyrt av de mest utenkelige dingsene i min virtuelle drapskarriere. Derfor er det vanskelig å velge én favoritt. Ja, det er sågar utfordrende å sette opp en topp fem-liste. Jeg elsket hvordan jeg kunne manipulere tyngdekraften i Half-Life 2, og hvordan man kunne skyte seg til neste brett i Portal 2. Likevel er det én favoritt som ingen andre kan måle seg med: Nanotech-rifla fra Red Faction: Guerrilla. Denne godbiten får rett og slett alt av bygninger til å løse seg selv opp, og ga meg mange timer med fysikkmoro i det herlige spillet. La oss håpe rifla får enda mer «juice» i Red Faction: Armageddon.

Mats Lindh

Mats Lindh

Det er én lyd jeg hater. En lyd som har klart å bli assosiert både med en ond, manisk latter og en følelse av desperasjon. Det ene øyeblikket der du innser at du ligger etter, og at noen har sneket seg inn på deg uten at du helt har fått med deg hva som skjer. Nå er helvete løs, og er akkurat hva noen ikke forventet.

Dunk. Dunk. DUNKDUNKDUNKDUNK. Iskalde gufs fra himmelen styrter ned og knuser det som måtte være igjen av innbyggere og bygninger. Før du veit ordet av det, har det sneket seg opp flere skumlinger bak trærne, og lyden bare fortsetter. Mer intenst, og med en ødeleggelse som kun er overgått av atombomber og Linni Meisters Survivor-cover.

Jeg forbanner og elsker magikerne i Warcraft II.

Kjersti Stuestøl

Kjersti Stuestøl

Kuer er ålreite dyr. Og når du kombinerer slike rautepølser med bazooka begynner vi virkelig å snakke! Min våpenfavoritt kommer fra et ellers svært middelmådig South Park-spill til Nintendo 64. Snøballkampene fikk nemlig en helt ny dimensjon når man kunne bombe motstanderen med en drøvtyggende overraskelse. Klar, ferdig, ! På en god andreplass kommer det velkjente blå skallet i Mario Kart. Det er lite som er mer tilfredsstillende enn å fyre avgårde en slik perfekt timet rakker, i hvert fall så lenge vi befinner oss i spillverdenen.

Joachim Froholt

Joachim Froholt

Krympestrålen i Duke Nukem 3D er en klar favoritt. Lite er så tilfredsstillende som å krympe mutantsvinet foran deg, for så å se det febrilsk forsøke å rømme mens du gjør deg klar til å splatte det med støvelen din. Og det beste? Hvis du har et speil tilgjengelig, funker den også på deg. Selvmordsbombersauen fra Worms kommer på en rimelig trygg andreplass, og er spesielt god å ha når motstanderen har plassert den siste ormen sin i ei hule og tror han er trygg.

Marius Kjørmo

Marius Kjørmo

Det finnes så mange kule spillvåpen, fra de festlige og utenkelige i Dead Rising, til de høyeksplosive fra diverse modder til Fallout 3. Likevel tror jeg at mitt favorittvåpen er hentet fra Knights of the Old Republic. Jeg måtte ut å samle inn krystaller for å lage min egen lyssabel under jedi-treningen. Karakteren føltes liksom naken før den nydelige lilla, doble lyssabelen var klar i hendene mine. Det er våpenet jeg vil sende mine fiender til den andre siden av Styx med.

Deres tur

Nå vet dere hvilke våpen vi gjerne tyr til når digitale slemminger skal få gjennomgå, men hva med dere? Hva er det som får dere til å hyle ut i seiersrus? Svar i forumet under!

Vi noterer fremdeles også ned alle spørsmålene som kommer inn, så hvis du kommer på et genialt spørsmål du ønsker at vi skal svare på vet du nå hva du har å gjøre.

Siste fra forsiden