– Vi eksperimenterte med lukteteknologi i Xbox One-kontrolleren

På et tidspunkt hadde Microsoft også tenkt å bygge inn en projektor i spaken.

Microsoft

Hva om Xbox One-spaken sprutet ut lukter mens du spilte? Eller hva om spaken kunne fungere som projektor og sende ut små bilder? Dette er to av idéene Microsoft pludret med under utviklingen av kontrolleren de siste årene.

– Vi hadde en hel drøss med brainstorming-runder og bygde hundrevis av modeller. Vi så på konsepter som å legge til skjermer på kontrolleren. Vi undersøkte konsepter som å legge til lukt. Vi utviklet små doser med væsker som faktisk kunne komme ut av kontrolleren, for eksempel med en duft av flora mens spilleren trasker gjennom jungelen, forteller sjefen for Xbox-tilbehør, Zulfi Alam i et intervju med Venture Beat.

Konkurrentenes konsepter

Lukt på meg, da.

I løpet av denne prosessen svippet Microsoft visstnok innom både en berøringsflate, et kamera og en innebygd høytaler – egenskaper som konkurrentene Nintendo og Sony bruker i sine nyeste kontrollere.

Mest spennende er nok likevel projektoren som kunne sende ut stemningsbilder rundt spilleren, noe som minner om Microsofts IllumiRoom-teknologi som ble vist tidligere i år. Kontrollerprojektoren ble til sist kappet på grunn av batteritid.

Må vente til neste år

Selv om Xbox One ikke blir å se i Norge før neste år en gang, får både Nord-Amerika og deler av Europa tilgang på konsollen denne uken. At stort og smått om konsollens utviklingsprosess nå kommer til overflaten, er helt naturlig.

Derimot er konkurrent PlayStation 4 ute på norske butikkhyller om knapt to uker, 29. november. Vi har gitt vårt førsteinntrykk av maskinen allerede, og kommer med flust av anmeldelser i dagene og ukene som kommer.

Sist vi fikk prøve Microsofts neste konsoll grundig var under Gamescom-messen. Les hvilke inntrykk vi fikk av Xbox One tidligere i høst.

Siste fra forsiden