Xbox One-datoen er spikret

Men Norge må fremdeles vente til 2014.

Xbox One blir å finne i enkelte deler av verden den 22. november i år. Dette forteller Microsoft på sine nettsider.

Landene og områdene som får Microsofts nye spillkonsoll tidlig er Nord-Amerika, Australia, Brasil, Frankrike, Irland, Italia, Kanada, Mexico, New Zealand, Spania, Storbritannia og Tyskland. Her i Norge må vi vente til neste år før vi ser Xbox One i butikkene.

Dermed kommer Xbox One en uke etter konkurrent Sony i Nord-Amerika, der PlayStation 4 kommer i salg allerede den 15. november. Sony slipper PlayStation 4 den 29. november her til lands, samt i resten av Europa.

Er man ekstra hypp, og ikke gidder å vente til 2014, er det mulig å importere konsollen fra en av de andre regionene. Xbox One blir sonefri, noe som betyr at det for eksempel er mulig å spille nord-amerikanske spill på en europeisk konsoll.

Strabasiøs ferd mot lansering

Dato-avsløringen kommer samme dag som nyheten om at konsollen er satt i produksjon – med en siste kraftboost under karosseriet som ble gjort like før fabrikken rullet frem samlebåndet. Opprinnelig var planen å kjøre en åttekjernet prosessor med 1,6 GHz på hver kjerne, men dette fikk et løft til 1,75 GHz.

Xbox One kommer i Norge i 2014. (Foto: Barone Firenze, Shutterstock.com)

Det er ikke den eneste endringen konsollen har vært gjennom. Siden annonseringen i mai har Microsoft endret konsollens fokus flere ganger. Mest dramatisk av disse er nok kappingen av nettkrav og en vagt formulert bruktspillsperre.

For en knapp måned siden ble Xbox One-lanseringen utsatt i åtte europeske land, deriblant Norge. Microsoft ville ikke gi noen spesifikk grunn, annet enn at det var «mange faktorer» som de måtte ta hensyn til.

Les også: Xbox One støttar åtte kontrollerar Les også: Xbox One fungerer uten Kinect

Siste fra forsiden