Microsoft bruker hele stua med ny spillteknologi

Rommets fire vegger blir lerret i fremtidens spill.

Under CES-messen i Las Vegas, under Samsungs pressekonferanse, avduket Microsoft IllumiRoom, en ny eksperimentell teknologi som projiserer bilder og lys inn i rommet utenfor TV-en. Presentasjonsvideoen (som du kan se nederst i artikkelen) viser hvordan teknologien kan brukes i spillsammenheng, og hvordan stuas fire vegger forvandles til et lerret som kan fylles av ekstra bilder.

TV-en er fortsatt hovedfokuset, mens veggene fungerer mer som et supplement. I videoen ser vi blant annet hvordan eksplosjoner kan spre seg utover TV-området, hvordan snøen faller på veggene i et snøbrett i et kartingspill og hvordan det ekstra bildeområdet kan synes å pulsere.

Illustrasjon hentet fra fjorårets patentsøknad.

– For eksempel kan vårt system endre rommets utseende, forårsake tilsynelatende bevegelse, utvide bildeområdet og åpne opp for helt nye spillopplevelser, hevder Microsoft på sine nettsider.

Microsoft bedyrer at de ikke har trikset med videoen, og at IllumiRoom dermed fungerer akkurat slik den vises. Teknologien benytter seg av Kinect og en projektor, og samler inn informasjon om rommet slik at bildet tilpasses omgivelsene.

Det første glimtet av teknologien dukket opp i en patentsøknad i fjor høst. I skrivende stund er prosjektet fremdeles på konseptstadiet, men det kan bli spennende å se hva Microsoft får til etter hvert.

Ifølge Eurogamer skal Microsoft frigjøre flere detaljer om IllumiRoom under CHI 2013-messen i Paris den 27. april.

Ikke nevnt i lekkasjedokument

Det er usikkert om Microsoft har planer om å implementere teknologien i sin neste konsoll som mange forventer å se allerede i høst. Muligheten er absolutt til stede for at selskapet satser på å gjøre det til en tilleggstjeneste som lanseres i ettertid, for det er vanskelig å se for seg at teknologien er ferdig implementert den kommende konsollen.

I fjor høst lekket det et dokument som visstnok beskrev Microsofts fremtidsplaner for spill. Der var ikke denne nye teknologien nevnt. Derimot inneholdt dokumentet detaljer om Blu-Ray- og 3D-støtte, spesifikasjoner og informasjon om en ny og bedre utgave av Kinect. Om noe av dette stemmer får vi mest sannsynlig se i løpet av året.

Les også: – Ny Xbox kommer neste november Les også: Microsoft ber nettsteder fjerne «Xbox 720»-dokument

Siste fra forsiden