Call of Duty: Modern Warfare III

– Vi er utrolig stolte av Modern Warfare III

Sledgehammer slår tilbake mot kritikk av det nyeste Call of Duty.

Activision

Lanseringen av Call of Duty: Modern Warfare III ble ikke som Activision eller utvikler Sledgehammer Games hadde håpet. Midt oppi kritikk fra både spillere og anmeldere går det snakk om overarbeidede utviklere og en veldig kort utviklingsperiode.

Nå har studiosjef Aaron Halon slått tilbake mot kritikken.

– Utrolig stolte

Det var Bloomberg som i forrige uke meldte om nedkortet utviklingstid for det nyeste Call of Duty-spillet. Kilder med kjennskap til situasjonen fortalte at Sledgehammer opprinnelig jobbet med et mindre sidesprang for serien. Et stykke ut i arbeidet skal Activision-toppene imidlertid ha ombestemt seg, og krevde i stedet en fullverdig oppfølger til Modern Warfare II.

Ifølge Bloombergs kilder ble Modern Warfare III slengt sammen på bare 16 måneder. I den perioden skal utviklerteamet ha blitt tvunget ut i såkalt «crunch» – altså overtidsarbeid over lengre perioder. Det kan forklare den kortere enspillerkampanjen, som mange spillere har klaget på.

Modern Warfare III har i skrivende stund 72 prosent negative brukeranmeldelser på Steam.
Activision

I en uttalelse på X (tidligere Twitter) tok Halon imidlertid avstand fra Bloomberg-reportasjen. Halon forteller at Sledgehammer hele tiden hadde planer om å lage en fullverdig Modern Warfare-oppfølger, selv før utvikleren fullførte sitt forrige spill – Call of Duty: Vanguard.

– Helt fra starten av utviklingen har vi alle vært fokusert på å skape det neste banebrytende Call of Duty-spillet. Lenge før vi ble ferdig med vårt forrige spill hørte vi høyt og tydelig fra fans deres ønske om å bli værende og spille sammen lenger i den samme serien. Det er det vi har levert – den første skikkelige oppfølgeren i seriens historie. Det er også derfor vi har lagt til funksjonalitet som Carry Forward for første gang, for å la spillere holde på det de har investert i Modern Warfare-serien.

– Vi er stolte over å ha vært teamet som tok styringen på Modern Warfare III. Vi har jobbet hardt for å realisere denne visjonen, som vi har jobbet med i flere år. Rapporter om noe annet er rett og slett ikke sanne. Dette er vårt spill og vi gleder oss til å spille det på nett sammen med dere, sa Halon.

Call of Duty: Modern Warfare III er tilgjengelig nå for PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Jobber fortsatt med The Last of Us-flerspiller »

Siste fra forsiden