Vi forventet en Final Fantasy XV-slippdato i natt, men vi regnet ikke med å få alt dette samtidig

Square Enix slo på stortromma.

Square Enix

Nesten ti år etter at Final Fantasy XV først ble avduket, har vi nå fått en håndfast slippdato. Det etterlengtede spillet slippes 30. september, til PlayStation 4 og Xbox One. Det kom frem under en pressekonferanse natt til torsdag.

En ny demo ble også gjort tilgjengelig for nedlastning på PlayStation Store og Xbox Store like etter konferansen, enkelt og greit kalt Platinum Demo - Final Fantasy XV. Her får man prøve ut det nye kampsystemet, som har blitt endret betraktelig siden fjorårets Episode Duscae-demo. Den nye demoen forteller dessuten en selvstendig historie om hovedpersonen Noctis' barndom som ikke vil være å finne i hovedspillet når det treffer butikkhyllene i høst.

Film og tv-serie på vei

Den første episoden i Brotherhood: Final Fantasy XV. (Video: Square Enix)

Under konferansen ble det også presentert to nye prosjekter knyttet til Final Fantasy XV.

En gratis animasjonsserie på fem episoder skal fortelle hovedpersonenes bakgrunnshistorie fremover mot lanseringen. Den heter Brotherhood: Final Fantasy XV, og første episode kan du se til høyre.

Kingsglaive Final Fantasy XV. (Video: Square Portal)

I tillegg kommer en actionfylt, helaftens CG-film i stil av Final Fantasy VII: Advent Children på strømmetjenester og til nedlastning i forkant av spillets lanseringsdato. Lena Headey og Sean Bean fra Game of Thrones samt Aaron Paul fra Breaking Bad vil gi hovedpersonene sine stemmer. Filmen heter Kingsglaive Final Fantasy XV og skal lanseres i 2016. Du kan se en trailer til høyre.

Vi fikk også se de første glimtene av Final Fantasy XVs sentrale minispill, den tenkte arvtakeren til klassikere som Blitzball, Triple Triad og Chocobo Racing. Denne gangen blir det et slags flipperspill kalt JusticeMonsters. Dette vil også komme i en egen applikasjon for mobiltelefoner og dermed la deg ta med deg litt av Final Fantasy XV hvor enn du går. Mest imponerende av demonstrasjonene av spillet var likevel kanskje de første klippene av kjøretøy på vann og i luften. Fra før av vet vi at svenskene i Avalanche Studios, kjent for Just Cause, hjelper med dette.

Liker du kunstpop kan du forøvrig glede deg over at det er Florence and the Machine som tar over for Leona Lewis når frontfiguren synger Final Fantasy XVs jazzete temasang «Stand by Me».

Lang og turbulent utviklingstid

Final Fantasy XV blir altså den 15. hovedtittelen i den legendariske, japanske serien rollespill kjent for melodramatiske fortellinger, fargerike verdener og innovative spillmekanikker. Det ble opprinnelig annonsert som Final Fantasy XIII Versus til PlayStation 3 i 2006, og har siden hatt en lang og turbulent utviklingstid. En periode spekulerte mange i at det aldri ville bli noe av spillet.

Det ser imidlertid ut som om de japanske utviklerne endelig vil få lønn for strevet sitt snart. Denne gangen lover Square Enix oss en gigantisk åpen verden, et mer actionfylt kampsystem enn vi er vant til å se fra deres trakter og en storslått historie. Fra førsteinntrykket vårt fra sist år å dømme kan det fort bli til et spill vel verdt den bemerkelsesverdige ventetiden.

Les også
Anmeldelse: Final Fantasy XV

Vi tok en titt på fjorårets demo da den kom.
Final Fantasy slik du aldri har sett det før »

Den nyeste traileren med slippdatoen. (Video: Square Enix)

Siste fra forsiden