– Vi jobber fremdeles med The Last Guardian

Sony sier de mistet retten på navnet på grunn av en feil.

SCEE

OPPDATERING (14:49): Til GameSpot forteller Sony at de fremdeles jobber med The Last Guardian. Tidligere i dag skrev vi om hvordan selskapet ikke lenger har krav på merkenavnet etter at en forlengelsesfrist utløp nylig. Selskapet hevder det har skjed en administrativ feil fra PlayStation Americas side.

Opprinnelig sak følger.

For oss som har fulgt spillnyheter så å si daglig de siste 10 årene, er det ett spill som stadig dukker opp fra dypet for å gispe etter luft før det forsvinner ned i avgrunnen igjen. Etterlengtede The Last Guardian har for lengst blitt en farse på størrelse med Duke Nukem Forever (som jo faktisk kom ut), med utsettelser og vage beskjeder fra alle involverte om at «joda, spillet eksisterer ennå».

Adjø? (Bilde: SCEE)

Nå spørs det om det hele er på hell. Ifølge AllGamesBeta har Sony sagt fra seg retten på varemerket The Last Guardian, etter å ha opprettholdt det i flere år. Den 16. februar mistet selskapet navnerettighetene siden de ikke svarte på en forespørsel om å fornye det.

Hva nå?

Så, hva betyr dette? Er The Last Guardian helt dødt? Senest i desember fortalte regissør Fumito Ueda at det fremdeles ble jobbet på spillet, men at det hadde skjedd store endringer.

Sony-topp Shuhei Yoshida sa også at Sony fortsatt arbeidet flittig med The Last Guardian i oktober. Om spillet fremdeles eksisterer er det mest sannsynlig flyttet fra PlayStation 3 til PlayStation 4 nå, ikke minst med tanke på Uedas kommentarer.

Det kan være at spillet enkelt og greit har fått et nytt navn. Siden vi ikke har sett noe fra spillet på over fire år er det godt mulig at mye har blitt forandret – ikke minst navnet.

At mange håper på det beste er det likevel liten tvil om. Uedas tidligere spill, Ico og Shadow of the Colossus, er begge kritikerroste og høyt elsket, mye på grunn av at de den gang bydde på spillopplevelser som få andre spill greide å matche.

I slike tilfeller er det nesten som om historien bak spillet blir mest spennende.
Har myten om Half-Life 3 blitt større enn spillet?

Siste fra forsiden