– Vi lager gjerne Dead Island 2 dersom vi blir spurt

OPPDATERT: Techland-produsenten presiserer at hans utsagn ikke representerer studioets synspunkt i saken.

Deep Silver

Oppdatering 18. august: I en ny uttalelse fra Smektala presiserer han at ønsket om å lage Dead Island 2 kun er personlig og ikke må oppfattes som Techlands standpunkt i saken:

– Jeg vil presisere at utsagnene mine om Dead Island 2 var mine egne og at de på ingen måte representerer studioets synspunkter. Jeg er en stor fan av det første Dead Island-spillet og ønsker at serien skal fortsette, men det er ikke opp til meg å bestemme om Techland skal ta del i fortsettelsen, sier han.

Opprinnelig sak følger.

Dying Light-utvikler Techland stiller gjerne opp for å lage Dead Island 2, ifølge produsent Tymon Smektala. I et intervju med Videogamer.com forteller han at dersom utgiver Deep Silver tar kontakt er den polske utvikleren absolutt interessert i å ta over utviklingen av den trøblete Dead Island-oppfølgeren.

Spillet, som etter planen skulle lanseres tidligere i år, måtte utsettes til neste år etter at utvikler Yager ikke klarte å levere det produktet de hadde håpet innen tidsfristen. To måneder etter utsettelsen meldte Deep Silver at samarbeidet med Yager var avbrutt, men at utviklingen av Dead Island 2 ville fortsette.

For Techland var det leit å se en annen utvikler feile, men Smektala sier det var ekstra trist på grunn av deres tilknytning til Dead Island-serien:

Techland ønsker seg Dead Island 2.
Deep Silver

– Dead Island er jo vårt barn. Det er et spill vi så for oss og utviklet, og vi har fortsatt en sterk tilknytning til serien.

Techland stod bak det første Dead Island-spillet i 2011 og deretter oppfølgeren Dead Island: Riptide to år senere. Tidligere i år lanserte utvikleren et helt nytt zombiespill, Dying Light, men Smektala ser ingen problemer rundt det å produsere to konkurrerende spill dersom de blir spurt:

– Jeg tror det finnes en plass for begge seriene så lenge det kan etableres et klart skille mellom dem. Etter min mening er dette fullt mulig, så hvorfor ikke?

Deep Silver har ikke annonsert en erstatter for Yager, og dersom de enda ikke har funnet en virker Techland som et logisk valg. På den annen side fikk Techlands forrige Dead Island-spill en lunken mottakelse, og da utvikleren fortsatt er opptatt med Dying Light kan det hende Deep Silver heller vil utforske andre muligheter.

Vil du ha flere Dead Island-spill fra Techland?
Utvikleren gjorde en solid jobb med Dying Light »

Siste fra forsiden