Telialigaen Høst: Skade X mot Metizport

–  Vi skal rett og slett være et bedre lag fra start til slutt

Halvor «vENdetta» Gulestøl og Skade X har fokuset på seg selv før kveldens kamp mot Metizport.

Halvor «vENdetta» Gulestøl trener det som for tiden er Norges beste Counter-Strike-lag.
Dreamhack

Den syvende runden av Telialigaens seriespill i Counter-Strike: Global Offensive fortsetter i kveld. I rundens hovedkamp møter de ubeseirede serielederne i Skade X, et sluttspilljagende Metizport.

Med kun tre runder igjen av seriespillet har Skade X muligheten til å være det første laget som sikrer seg en plass i høstens sluttspill av Telialigaen. Laget som i forrige runde gjorde vondt verre for Foxed Gaming, har ikke vist noen nåde i sine kamper i den hjemlige ligaen.

Slik spilles 7. runde av Telialigaen - Counter-Strike:

Skade X - Metizport
VOID - Foxed
777 - Wizard
Vikings - Oilers
Bitfix - Apeks Rebels

Metizport uttalte før sesongen at målet denne høsten er sluttspill. Med seier mot Skade X har laget for alvor mulighet til å melde seg på i kampen om en billett til Oslo og SpillExpo.

Metizport trakk i forrige runde det lengste strået i en jevn kamp mot Oilers, og står med ni poeng etter seks spilte kamper.

Se rundens hovedkamp mellom Skade X og Metizport på NRKs LL35, mandag, klokken 19:00

Må våge for å lykkes

Før mandagens hovedkamp slo vi av en liten prat med begge lags trenere. Morten «zEVES» Vollan signerte for Metizport foran høstens sesong. Han påpeker at det å slå ligalederen blir en vanskelig, men ikke umulig oppgave.

Dette er Metizport

no Emil «kaas» Kaasa
se Simon «yxngstxr» Boije
no André «Scared» Simonsen
no Mathias «Mathio» Nornes
no Markus «Markow» Otterstad

no Morten «zEVES» Christensen (trener)

– Vi i spillergruppa vet at muligheten er der, men vi vet også at vi må spille opp mot vår beste Counter-Strike for at det skal bli en realitet.

Vi møter et godt lag i god flyt hvor enkeltspillere har mer erfaring og rutine enn alle våres kombinert.

Om vi skal slå favoritten blir vi nødt til å våge å gjøre feil, ta gode enkeltbeslutninger i viktige situasjoner og at flere spillere har en god dag på jobb, forteller Vollan.

Les intervjuet: Slik arrangerte Eirik en historisk turnering i Nord-Norge

Vollan forteller til Gamer.no at mannskapet har tatt flere grep for å forsøke å sette serielederne ut av spill.

– Skade har vært veldig imponerende den siste tiden. Vi har jobbet målrettet denne uken ved å lage en spillestil og skape en dypere taktikkbok på banene vi tror vil bli spilt. Vi har også sett litt på Skade X for å se om det er enkelte ting vi kan utnytte.

Morten «Zeves» Vollan til venstre i bildet håper Metizport kan overraske Skade X.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Vil utvikle alle områder

Metizport fikk en ny mulighet i Telialigaens øverste divisjon til tross for nedrykk denne våren. Dette skjedde etter at 00Nations trakk sitt lag foran høstens sesong. Organisasjonen brukte sjansen til å overhale troppen sin før høstsesongen. Vollan forteller at fokuset til det nye laget er på utvikling i samtlige prosesser.

– Vi jobber veldig strategisk (og eksperimentelt) ved å forhåpentligvis forbedre alle prosessene i utviklingen vår. Alt fra hvordan vi setter opp lagmøter og individuelle møter, teori og analyse, playbook og hvordan vi spiller treningskamper. Så akkurat nå er det mange ting som blir prøvd ut for å se hvordan utviklingen er og hvordan spillerne liker det, avslutter Vollan.

Vil skape bedre vaner

I Skade-leieren kan trener Halvor «vENdetta» Gulestøl, fortelle at fokuset ikke nødvendigvis har vært inn mot rundens Telialigaen-kamp.

Slik ser tabellen ut før kveldens runde.
Telialigaen

– Vi har ikke gjort noe detaljert dykk på Metizport ettersom vi har flere kamper i nær framtid som vi har hovedfokus på - så i stor grad handler det om å fokusere på oss selv og minimere mengden feil vi gjør. Vi skal rett og slett være et bedre lag fra start til slutt, så det fundamentale bør være nok.

Les også: Fra underdog til favoritt

Det nye topplaget som ble stiftet før årets sesong har allerede rukket å sette spor i det norske miljøet. Gulestøl kan fortelle at veien videre for Skade X er ved å bevisstgjøre spillerne på egne handlinger.

– Gjør ikke noe altfor drastisk i framgangsmåten, i stor grad handler det om å gjøre spillerne selv klare over tendenser/svakheter rundt eget spill, og skape bedre vaner. Nøye evaluering av tidligere kamper og lignende er naturligvis en del av prosessen også, og fra det kan man bygge et stabilt fundament som kommer til å gi jevnlige resultater.

Håper på topp 40

Den tidligere Dignitas-treneren og Apeks-analytikeren svarer målrettet på spørsmål om hvor høyt han tror laget hans kan plassere seg på verdens-rangeringen i løpet av året.

Dette er Skade X

no Sander «Grus» Iversen
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Erik Hansen «Truth» Dyrnes

no Halvor «vENdetta» Gulestøl (trener)

– Det er vanskelig å si, har man litt medgang i enkelte turneringer kan man skyte fart opp på listen, men om man ikke får nok invitasjoner til de ulike turneringene blir man fort stående stille. Dersom ting flyter godt håper vi at topp 40 i verden skal være reelt til å begynne med, deretter setter man seg høyere mål.

Les også: – Jeg er en av Norges beste AWP-spillere

Skade X har levert periodevis gode resultater i enkeltkamper denne høsten, og skal vi tro Gulestøl så vil det bli flere sjanser i internasjonale turneringer fremover.

– Forhåpentligvis vil det være en håndfull av turneringer vi skal få bryne oss på internasjonalt for høstsesongen, men det belager seg selvsagt på at vi presterer godt nok til å få invitasjoner i det hele tatt, men det føler vi oss trygge på at vi vil kunne klare.

Da laget var på treningsleir i Kristiansund lagde de en presentasjonsvideo. Der får vi en mulighet å bli kjent med spillerne og Gulestøl.

Les også: Daglig leder i G2 Esports får Twitter til å koke over

Kampen om den viktige 7. plassen

Det begynner å danne seg et klart bilde både i topp og bunn av ligaen etter seks spilte runder. Det er en hard kamp både om den siste sluttspillplassen, og om hvilke lag som skal unngå direkte nedrykk.

Både Vikings, Bitfix og Foxed har muligheter til å sikre seg den livsviktige 7. plassene som gir garantert spill i 1.divisjon også neste år.

Også kampen om den siste sluttspill-plassen ser ut til å bli utrolig spennende. Wizards innehar den siste sluttspillsplassen og har i skrivende stund en liten luke på tre poeng ned til VOID og Metizport.

Siste fra forsiden