Telenorligaen oppdaterer reglene

Viktige regelendringer i Telenorligaen høsten 2018

Dette må du vite som deltaker.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Ingen sesong uten regelendringer, selv om vi håper og tror at det skal bli færre for hver gang. Det er få store endringer i år. Det meste er presiseringer eller justeringer av eksisterende regler, men det er viktig at dere setter dere inn i dette. Regelendringer- og presiseringer er som regel en konsekvens av adferd vi ønsker å justere.

Vil du være med i Telenorligaen når startskuddet går 26. august?
Meld på laget ditt her »

Flytting av kamper:

Å avtale ny tid for kampen andre steder enn på kampsiden er noe som gjøres på egen risiko. Dersom ny tid ikke er registrert på kampsiden ved bruk av funksjonaliteten som er designet for dette, vil reglene i utgangspunktet gjelde som om opprinnelig kamptidspunkt er uendret.

Dette har allerede vært en del av reglene, men vi har tydeliggjort det i Kamp- og konkurransereglementets §10-2 nr. 3 bokstav a.

Vi har også presisert i punkt nr.6 i samme paragraf at du risikerer at det ikke er administratorer tilgjengelig live under kampen dersom den flyttes. Man mister ingen rettigheter, men kan samtidig ikke forvente at det sitter noen parat på tidspunkter som er utenfor vanlig serierunde.

Medvirkning:

Klubbeiere og lagledere har et selvstendig ansvar for at ingen på laget jukser. Dette gjelder også forsøk på å delta selv om man er utestengt. Gamer.no kommer ikke til å akseptere at vennegjenger eller lag bidrar til at utestengte har et sted å delta. Dersom man spiller på eller eier et lag som lar utestengte spille, risikerer man selv reaksjoner. Det er rom i regelverket for å sanksjonere mot et lag dersom det for eksempel fungerer som trygg havn for utestengte spillere.

Dette er presisert ytterligere i form av Overordnet reglement og reaksjonsreglement § 4-4 nr.2 bokstav a.

Justering i reaksjoner:

Å glemme lagoppstilling gir ikke lenger tap, men poengtrekk. Det rammer med andre ord like hardt som tidligere sesong, men motstander kan ikke tjene poeng de ellers ikke skulle hatt på å varsle om manglende lagoppstilling.

En av grunnene til at lagoppstilling er viktig, er behovet for å vite hvem som har deltatt i hvilke lag når overgangsvinduet kommer. Vi presiserer at i overgangsspørsmål, er deltakelse det samme som å være oppført i lagoppstilling i § 2-4 nr. 4 bokstav c.

Kjøp og salg av plass:

Det er ingen endringer i hva som er tillatt, men vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme saksbehandlingstid. Dersom du kommer med et eierskifte dagen før vi setter opp ligaen, kan det hende du kommer for sent.

Les også
«Phenom» ble verdens tredje beste Street Fighter-spiller

Holdninger og oppførsel

Det er egentlig bare én regelendring her, nemlig at spam av chat explisitt forbys. Det er i utgangspunktet kun lagkapteiner som skal skrive i chaten med mindre det er gode grunner for noe annet. Misbruk vil reageres på. Dette er en regel som hele tiden har stått i Counter-Strike-reglementet, men som nå er flyttet over i generelt reglement. Det kan finleses i § 5-10 nr. 4.

I tillegg til denne regelendringen ønsker vi et økt fokus på holdninger og oppførsel i ligaen fremover. Det kan med andre ord være lurt å ikke dytte på grensene for hva som er ålreit oppførsel mot andre.

Spillspesifikke regelendringer:

I Counter-Strike: GO blir det fra nå av krav til at POV-demoer lastes opp på kampsiden etter hver eneste kamp. Manglende demo vil, som alltid, medføre idømt tap.
Fordi dette kan oppleves som en ganske dramatisk endring i lavere divisjoner, vil vi nøye oss med poengtrekk de to første serierundene, før regelverket får full effekt.

Kravet til demoopplasting står i Counter-Strike-regelverkets § 3-4 nr. 2.

Det er nå tillatt med taktiske pauser i Counter-Strike: GO. Lagene får én pause per kart og pausen kan vare i opptil 60 sekunder. Pausereglene i Counter-Strike-regelverkets § 3-9 er skrevet om for å få plass til denne regelendringen.

I League of Legends er det endringer i pausereglene. Lagene må dele pausetiden seg i mellom. Hvert lag har kun muligheten til å bruke halve tiden til å for eksempel fikse tekniske problemer. Det har alltid vært, og er fortsatt, lagenes ansvar å sørge for at deres egen teknikk fungerer. Her er det League of Legends-reglenes § 4-2 nr. 4 som er endret.

Reglene har lenge vært utdatert på antall elimineringer og valg av helter som skal gjøres i starten av en League of Legends-kamp. Dette er nå også oppdatert i regelverket i § 3-4 nr 5.

Siste fra forsiden