Vil du ha klassiske Ikaruga på Steam?

Da må du stemme på spillet.

Ikaruga er nå på Steam Greenlight.
Treasure

En skulle tro at en erfaren og velrenommert utvikler som Treasure slapp å gå gjennom Greenlight-systemet for å få lansert klassikerne sine på Steam, men slik er det tydeligvis ikke.

Nå har selskapet lagt inn det vertikalt skrollende skytespillet Ikaruga på Greenlight, i håp om at Steams brukere vil stemme på det slik at de får lov til å lansere det på den digitale distribusjonstjenesten.

Basert på 360-utgaven

Steam-versjonen skal være basert på Xbox 360-utgaven, og støtter både håndkontroller og lokalt samarbeidsspill.

Om Ikaruga lykkes på Greenlight kan det bane veien for andre spill fra Treasure. På Twitter gjør de det klart at de ønsker å lansere flere Steam-spill, og at Ikaruga er det første av dem som legges ut på Greenlight.

Da Xbox 360-versjonen av Ikaruga ble lansert i 2008 ble det belønnet med karakteren ni i vår anmeldelse.

– Ikaruga er et tradisjonelt shoot-em-up i det at det stiller enorme krav til deg som spiller. Når det nesten slipper unna med det, er det fordi det gjør noe enkelt til noe nesten uendelig komplekst. Noe så enkelt som å skyte etter farge tar snart uante proporsjoner, skrev anmelder Tonny Albrigtsen i konklusjonen.

Treasure ble stiftet så langt tilbake som i 1992, av en gruppe veteraner fra Capcom. De har stått for en rekke klassiske spill, og det som ofte kjennetegner titlene deres er at de stiller store krav til spillerne. Vanskelighetsgraden er høy, men spillene er samtidig rettferdige.

Noen av de eldste spillene deres er allerede på Steam, i form av MegaDrive-samlepakker distribuert av Sega. Disse inkluderer studioets første spill, Gunstar Heroes.

Les også: Vår originale anmeldelse av Ikaruga fra 2003

Siste fra forsiden