Podkast

Phoenix Wright

Visste du at Phoenix Wright-serien er 12 år gammel?

Retro Crew snakker om hvorfor de interaktive romanene har blitt så populære.

For 12 år siden ga Capcom ut et pek-og-klikk-eventyr med en vri: Du spilte rolle som Phoenix Wright, en forsvarsadvokat hvis eneste oppdrag var å bevise at klienten din var uskyldig.

Rettsaken er fortsatt høydepunktet for mange i Phoenix Wright-spillene.

Mange tenker kanskje at denne serien med interaktive romaner er nyere enn den faktisk er, men det første spillet ble lansert på Game Boy Advance i Japan allerede i 2001. Først i 2006 kom serien til Europa via DS-porten av Phoenix Wright: Ace Attorney.

I spillene handler det meste om å etterforske, utforske, snakke med vitner og folk, og finne beviser, for deretter å fremlegge disse i engasjerende og temmelig absurde rettsaker.

I anledning det femte offisielle spillet kikker Jostein Hakestad og Are Ness Fløgstad på de aller første Phoenix Wright-spillene, og snakker om hvorfor de ble så populære. Noe av det som trekkes frem er den gode historien, persongalleriet og de vanvittige rettsakene. Humoren er også en viktig årsak til at spillet er som skapt for internettgenerasjonen.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 59 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 59: Slik var det å vokse opp uten Internett
Episode 58: – Gabriel Knight er på høyde med alt LucasArts har gjort
Episode 57: Det mest idiotiske ekstrautstyret til konsoll

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden