– Nintendogs ansvarlig for hundeangrep

Vold og spill

Alle småjenters drømmespill provoserer visst til hundevold.

Det er en kjent sak at spillmediet titt og ofte blir trukket inn av massemediene som en faktor i alvorlige voldssaker. Dette gjelder gjerne spill der selve volden står sentralt, så hvem skulle tro at søte Nintendogs til DS kunne ha samme effekt?

En slik hund angrep Megan.

Daily Mail skriver nemlig om niåringen Megan Walker, som fredelig spilte millionhiten Nintendogs på sin DS hos en venn. Siden dette er et spill om hunder, bjeffet det plutselig ut av den håndholdte maskinen. Det hørte den ekte hunden i huset, en stor Bullmastiff. Lyden skal ha skremt hunden så mye at den bet Walker i ansiktet, og fikk med seg en bit av jentas overleppe.

– Jeg synes dette spillet burde vært merket med en advarsel. Folk bør fortelles at dette ikke skal spilles når det er hunder i rommet, jeg skylder på spillet for hva som skjedde med Megan. Jeg tror ikke angrepet hadde skjedd hvis hun ikke hadde spilt det, sier Megans bestemor.

Heldigvis ble den angripende hunden tvunget av Megan av en annen hund og hennes venns slektninger. Leppebiten ble satt på igjen på sykehuset. Hunden som angrep ble derimot avlivet av en veterinær like etter angrepet.

Nintendo har ifølge GameSpot ikke kommentert saken.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden