War in the West byr på tung strategi satt til andre verdenskrig

– Det mest ambisiøse og detaljerte strategispillet noensinne laget om vestfronten.

Matrix Games

Vi snakker ofte om veteraner i spillindustrien, men få er like erfarne som det vesle, uavhengige spillstudioet 2by3 Games. Selskapet ble startet av Joel Billings, som i 1979 grunnla Strategic Simulations Inc (bedre kjent som SSI), og hoveddesigneren deres er Gary Grigsby, som har laget krigsspill siden 1982.

Ambisiøs skildring av vestfronten

Både skremmende og fascinerende. (bilde: Matrix Games).

Gjengens nyeste spill heter Gary Grigsby's War in the West, og gis ut av Matrix Games. Det er en oppfølger til 2009-spillet War in the East, og er et turbasert strategispill inspirert av den typen brettspill som kommer med regelbøker på størrelse med Bibelen.

Spillet er satt til den andre verdenskrigen, og i en serie kampanjer får vi ta del i den allierte invasjonen av det nazi-okkuperte Europa. Kamphandlingene foregår blant annet i Frankrike, der D-Dagen er en sentral del av spillet, og Italia.

Utgiver Matrix Games beskriver spillet som det mest ambisiøse og detaljerte andre verdenskrig-spillet noengang laget for datamaskiner, og forteller at Grigsby og resten av 2by3 Games har brukt flere år på å finpusse spillet. Nå har de også annonsert at det vil slippes i september.

Om du er interessert i spillet kan du besøke produktsiden hos Matrix Games. Om du synes det virker litt for detaljert og omfattende, men likevel kunne tenke deg et turbasert krigsspill satt til andre verdenskrig, kan herlige Unity of Command eller Panzer Corps kanskje være noe for deg.

Siste fra forsiden