Warhammer 40,000: Rogue Trader

Warhammer 40,000: Rogue Trader nærmer seg mål

Pathfinder-utviklerens tolkning av Warhammer 40k-universet åpner for beta-testing for dem som har forhåndsbestilt.

Owlcat Games/Games Workshop

Spillstudioet Owlcat Games – skaperne av Pathfinder-spillene Kingmaker og Wrath of the Righteous – har nå åpnet Warhammer 40,000: Rogue Trader for beta-testing. Alle som har forhåndskjøpt rollespillet har dermed tidlig tilgang fra nå av.

Teaser-traileren for Warhammer 40,000: Rogue Trader

Rogue Trader er, som navnet tilsier, satt i det dystre og trykkende universet til Warhammer 40,000, og tar for seg en historie basert rundt den aristokratiske handelsstanden vi finner der.

I en verden preget av xenofobi og autoritære stemmer er Rogue Traders gitt forbausende frie tøyler, med lisenser som frie agenter, og med fritt pass til å reise når og hvor de vil. Når en av disse lisensene – signert av keiseren selv – blir gjort tilgjengelig til en verdig arvtaker, utløser det kappløpet som er premisset for spillet.

Det første vi fikk høre om spillet var annonseringen i fjor sommer, og alfa-testingen begynte senere sist høst, for de som kjøpte Premium-pakker av forhåndsbestillingen.

Owlcat Games/Games Workshop

Navnet Rogue Trader deler de med bord-rollespillet fra 2009 av Fantasy Flight Games, som sammen med Dark Heresy var kjerne-elemeter av Warhammers tidlige rollespill-satsning. Det var en viktig inspirasjon for prosjektet, ifølge Owlcats kreative leder Alexander Gusev i et intervju med Polygon.

Det nye spillet er bygd på samme rollespill-rammeverk som Owlcats tidligere spill – bare tilpasset Warhammer 40k-systemets spillregler, og den veldig gjenkjennelige, gotisk-barokke science-fiction-estetikken.

Warhammer 40,000: Rogue Trader er tilgjengelig for tidlig tilgang nå, men full utgivelse forventet i løpet av 2023.

Spillet kan finnes for PC på Steam, GOG og Epic Games Store. En konsoll-versjon forventes senere.

Siste fra forsiden