Warthog kjøpes opp, Argonaut legges ned

To store uavhengige utviklerselskaper ser nå ut til å være historie. Warthog kjøpes opp av Tiger Telematics, og tradisjonsrike Argonaut legger ned virksomheten.

Warthog, som har stått for spill som Richard Burns Rally, Conquest: The Frontier Wars og Mace Griffin: Bounty Hunter, er nå i ferd med å bli kjøpt opp av Tiger Telematics, som står for den håndholdte konsollen Gizmondo. Denne konsollen har akkurat blitt lansert i Storbritannia, og Tiger Telematics ser ut til å være fast bestemt på å gjøre den til en suksess verden over. For å oppnå dette må de imidlertid ha spill til konsollen, og det er her Warthog kommer inn.

Ved å kjøpe Warthog (for den nette sum av åtte millioner dollar) har de nemlig skaffet seg 12 spillprosjekter, samt all teknologien bak disse og de tidligere spillene fra den kjente utvikleren. For øyeblikket er det ikke er klart er hvorvidt dette betyr at utviklerens kommende spill til PC og konsoll vil bli skrinlagt (eller kun komme til Gizmondo). Det er heller ikke klart om Warthog vil måtte si opp folk etter dette oppkjøpet.

Et selskap som definitivt har måttet si opp folk er den britiske utvikleren Argonaut, som har vært i bransjen lenger enn de fleste. I den siste tiden har de hatt svært store økonomiske problemer, og nå ser det ut til å være slutt. Selskapet har lagt ned to av studioene sine, nemlig Edgeware og Particle Systems, og solgt to studioer (Morphene og Just Add Monsters) til selskaper kontrollert av Jez San (som i sin tid grunnla selskapet). Dette har reddet 40 jobber, og det er også trolig at San vil prøve å kjøpe noen av prosjektene Argonaut jobbet med.

Argonaut har vært i bransjen siden 1982, og har stått for titler som Starglider og Harry Potter & The Chamber of Secrets. I tillegg har de kjøpt flere kjente studioer, slik som I-War-utvikleren Particle Systems. I den senere tiden har de imidlertid ikke vært like heldige med produksjonene, og stod blant annet for kjempefloppen Catwoman.

Siste fra forsiden