Wasteland-studioet annonserer The Bard's Tale IV

Nok en klassisk serie hentes opp fra spillhistoriens skattekiste.

Fra boksen til The Bard's Tale II.
Interplay

Skaperne av Wasteland 2, inXile Entertainment, har annonsert at den klassiske Bard's Tale-serien får et nytt spill.

The Bard's Tale IV skal være en direkte oppfølger til det tredje spillet fra 1988, og har ingenting å gjøre med det artige, men forglemmelige Bard's Tale-spillet fra 2004.

Lurer på hvor mye disse koster på e-bay.

Tilbake til Skara Brae

Detaljer får vi ikke så mye av, men det nye spillet skal hente inspirasjon fra sine åttitallsforgjengere. Kampsystemet ser ut til å bli turbasert, men med den vrien at alle figurene – inkludert fiendene – utfører ordrene sine samtidig.

Handlingen foregår nok en gang i og antakeligvis også under landsbyen Skara Brae.

Sjefen for inXile, Brian Fargo, forteller på Twitter at de også leker med tanken på å la spillerne importere figurene sine fra The Bard's Tale III.

Her er introduksjonssekvensen til The Bard's Tale fra 1985.

The Bard's Tale IV skal etter planen folkefinansieres, i likhet med inXile-spillene Wasteland 2 og Torment: Tides of Numenera.

I år er det 30 år siden The Bard's Tale-serien debuterte. Den regnes som en av de viktigste seriene i rollespillenes tidlige utvikling, og var sammen med Wizardry og Ultima også en av de mest populære.

En annen klassisk rollespillserie som nylig fikk nytt liv er Might & Magic. Det tiende spillet i serien kom nemlig ut i fjor. Might & Magic-serien debuterte året etter at The Bard's Tale kom ut.

Siste fra forsiden