Ny PS3-kontroller demonstrert

Wii-dreper fra Sony?

Sony demonstrerte et nytt kontrollsystem i kveld.

På Sonys E3-konferanse presenterte den japanske spillgiganten et nytt, bevegelsesfølsomt kontrollsystem for PS3. Systemet har ikke fått noe endelig navn, men benytter seg av PlayStation Eye-kameraet og skal være klart for lansering i 2010.

Den nye kontrolleren ser ut som en liten pinne med knapper på, og et glødende lys på tuppen. Det er dette lyset som fanges opp av PlayStation Eye, og som gjør at bevegelsene dine gjengis av spillet. Systemet skal visstnok kunne gjengi bevegelsene dine med millimeterpresisjon.

I teknologidemoen fra Sony ble det vist en rekke bruksområder for kontrolleren. For eksempel kunne man ha en kontroller i hver hånd, og bruke den ene som sverd og den andre som skjold. Et annet populært eksempel var pil-og-bueskyting, hvor den ene kontrolleren representerer hånden som holder bua og den andre representerer hånden som trekker pilen bakover.

Sony-ingeniørene demonstrerte blant annet også hvordan man kunne bruke kontrolleren til å styre førstepersons skytespill og strategispill, og til å "tegne" med. Selvfølgelig fikk vi også se kontrolleren brukt som tennisracket.

Du kan se demonstrasjonen av Sonys kontrollsystem via denne YouTube-filmen:

Diskuter artikkelen i forumet

Siste fra forsiden