Wipeout HD feilet epilepsitest?

Utsatt grunnet helsefare?

I følge Computer & Video Games har etterlengtede Wipeout HD blitt utsatt på grunn av epilepsifare.

For kort tid siden måtte Sony fortelle at det futuristiske racingspillet Wipeout HD hadde blitt utsatt på grunn av tekniske vanskeligheter. Nå hevder britiske Computer & Video Games at grunnen er at spillet i sin nåværende form innebærer forhøyet risiko for epilepsianfall under spilling.

Moro, men helsefarlig?

Epileptiske anfall kan blant annet utløses av blinkende lys og klare mønstre i bevegelse, og det er utarbeidet klare retningslinjer for hva man bør unngå i film og spill for å holde risikoen for epilepsianfall så lav som mulig.

I følge Computer & Video Games feilet Wipeout HD epilepsitestene i så stor grad at det må gjøres betydelige endringer før spillet er klart for salg.

Det britiske nettstedet har tatt kontakt med Sony for mer informasjon, men har ikke fått noen offisielle uttalelser fra selskapet. Tidligere har imidlertid SCEE-sjef David Reeves uttalt følgende:

– Det er et spesifikt teknisk problem med Wipeout som vi må løse. Jeg kan ikke gå i detaljer, men det er et virkelig vanskelig teknisk problem som ingen av regionene har klart å løse per dags dato.

De fleste spill (inkludert alle konsollspill) selges med forøvrig advarsler om at de kan utløse epilesianfall.

Siste fra forsiden