Microsoft med priskutt

Xbox 360 blir billigere

Microsoft har bekreftet at de kutter prisen på Xbox 360 Elite.

Det har gått en del rykter om priskutt på Xbox 360, og nå har Microsoft bekreftet at disse er sanne. Fra og med fredag vil Xbox 360 Elite få en veiledende pris på 2299 kroner her til lands.

Samtidig fjerner de Xbox 360 Pro (modellen med 60 GB harddisk) fra markedet. Den billigste modellen, Xbox 360 Arcade, koster fortsatt 1799 kroner. Microsoft har ikke bekreftet ryktene om at den ikke lenger vil selges med spill, slik tilfellet har vært til nå.

Microsoft Interactive Entertainment Divisions sjef, Chris Lewis, forklarer bakgrunnen for at selskapet fokuserer på to modeller i stedet for én:

– Med økt fokus på familien som målgruppe via for eksempel Project Natal, har vi vidt forskjellige brukere samlet under samme tak. Vi vet at pris er en viktig faktor ved valg av spill- og underholdningskonsoll. Men like viktig er opplevelse og underholdningsverdi. Med utvidet fokus på de ulike segmentene, trenger vi å utvikle et klarere skille mellom produktene vi tilbyr for å gjøre det enklere å velge spill- og underholdningskonsoll basert på ønsker og behov.

Priskuttet for Xbox 360 Elite kommer omtrent samtidig med at Sonys slanke PlayStation 3 lanseres 1. september. Den vil koste like mye som den gamle PlayStation 3-modellen.

Siste fra forsiden