– Xbox jobber med nytt Achievement-system for dem som fokuserer på ett spill

Vil belønne ekspertene, hevder nettsted.

Achievement
Microsoft

Ifølge Windows Central jobber Xbox med et nytt Achievement-system som skal leve side om side med det eksisterende Gamerscore-systemet.

Per dags dato bruker Xbox-plattformene det samme belønningssystemet som de har gjort siden 2005, der spill har opp til 1000 poeng fordelt på ulike «achievement». Disse bragdene kan for eksempel være runde et spill, eller å få tak i alle de skjulte gjenstandene.

Det nye systemet skal hete «Career» og være et tillegg til dette. Spillere skal her antageligvis belønnes for bragder som krever gjentagende spilling – for eksempel å ha spilt 100 timer av et skytespill på nett. Målet er å gi dem som velger å dedikere seg til å bli god i ett spill noe tilbake for tiden.

Artikkelen nevner blant annet at man skal få erfaringspoeng og kunne stige i nivå, få «loot crates» med kosmetiske gjenstander til Xbox-avatarene, fullføre oppdrag og annet.

Har tidligere hintet om system

Microsoft har ikke bekreftet at et slikt system er på vei, men har i tidligere intervju hintet om at de ønsker å belønne denne ekspertgruppen.

PlayStation har trofeer.
Sony

– Vi kan gjøre mye mer for å la spillere vise frem spillhistorikken sin og statusen sin. For eksempel kan noen som spiller flerspiller i Halo 5 på et proft nivå kun ha 2000 i Gamerscore, men du vil hedre en slik spiller. Du vil at folk skal vite om det, fortalte Microsoft-topp Mike Ybarra til Windows Central for en stund siden.

Achievement-systemer har kommet for å bli, og de fleste aktørene har et slikt belønningssystem på plass. På PlayStation tjener man trofeer, og stiger i nivå etter hvert, mens på Xbox Live tjener man opp poeng. Steam har et lignende system, men har også lesset på Badges – samlekort man får ved å spille eller kjøpe ekstrapakker for virtuell valuta.

LES OGSÅ: Du kan veksle inn PlayStation-trofeer i penger i Nord-Amerika »

Siste fra forsiden