Xbox One S har fått slippdato

Den første modellen med 2 TB lagringsplass kommer i august.

Det nyeste tilskuddet til Xbox-familien – Xbox One S – vil lanseres 2. august, kunngjorde Microsoft denne uken på sine nettsider. Norge er ett av 25 land som får konsollen først – en sterk kontrast fra lanseringen av Xbox One, som nordmenn måtte vente nesten et helt år på.

Xbox One S kommer til Norge om to uker.
Microsoft

Xbox One S kommer i tre varianter, med lagringsplass på henholdsvis 2TB, 1TB og 500GB. Det er riktignok kun den største av de tre som havner i butikkene i begynnelsen av august, mens datoer for de to resterende utgavene vil bli annonsert ved en senere anledning.

Her til lands koster 2TB-modellen 3 990 kroner, og kan forhåndsbestilles nå fra Microsoftstore.com eller utvalgte forhandlere.

40 prosent mindre

Microsoft trakk sløret av den hvite Xbox One S-konsollen på sin E3-konferanse for en drøy måned siden. Maskinen er 40 prosent mindre enn dagens Xbox One-modell, og dropper den eksterne strømforsyningsklossen til fordel for en innebygget variant. I tillegg har Microsoft flyttet én USB-port til forsiden av konsollen, der det også er lagt til en mottaker for infrarøde signaler.

Med Xbox One S kan du se Blu-ray og video i 4K-oppløsning, mens «High Dynamic Range»-støtte skal tilby en klarere og mer realistisk spillopplevelse.

Ved siden av konsollen slipper Microsoft også en ny trådløs kontroller, med gripehold og Bluetooth-støtte. Denne er inkludert i Xbox One S-pakken, eller kan kjøpes separat for 599 kroner.

Microsoft har flere konsoller på vei.
Den kraftige Project Scorpio-maskinen skal lanseres neste år »

Siste fra forsiden