Xbox One X kan bli vanskelig å få tak i ved lansering

Microsoft sier etterspørselen etter den nye konsollen er ekstrem.

Skjermbilde av stream

Lanseringen av Microsofts nye, kraftige konsoll er nært forestående, og om man ikke har forhåndsbestilt kan det nå se ut til at det spøker for folk som har lyst på et eksemplar innen juletider. Ifølge selskapet selv kan det nemlig bli vrient å få tak i maskinen.

I et intervju med Gamesindustry.biz sier sjefen for Microsofts britiske Xbox-avdeling, Harvey Eagle, at etterspørselen etter Xbox One X er så stor at det er vanskelig å garantere at alle vil få kloa i et eksemplar i den første perioden etter lansering.

Voldsomt med forhåndsbestillinger

Microsoft

– Forhåndsbestillingene gikk raskere enn med noen annen Xbox. Jeg kan ikke garantere at beholdning vil være tilgjengelig i lanseringsuken for folk som bare vil gå inn i en butikk og kjøpe. Etterspørselen er virkelig høy. Jeg vil oppfordre folk til å kaste seg rundt dersom man ønsker en konsoll ved lansering, sa Eagle i intervjuet.

Eagle uttaler seg riktignok på vegne av den britiske avdelingen, men om han har rett er nok situasjonen representativ for andre europeiske regioner også. I hvilken grad uttalelsene er markedsføringsmessig taktikk kan selvsagt også diskuteres.

Uansett gir kommentarene en indikasjon på at konsollen faktisk er blitt godt mottatt av forbrukere, noe vi hittil ikke har fått særlig mye informasjon om.

Xbox One X ble offisielt avduket på årets E3-messe i juni og byr på så kraftig maskinvare at Microsofts selv kaller det verdens kraftigste spillkonsoll, som for så vidt er korrekt. Den markedsføres først og fremst som en fullverdig 4K-konsoll, et segment hvor de har ambisjoner om å slå konkurrenten Sony. Imidlertid avhenger konsollens popularitet av spillutvalget, og her har ikke Microsoft imponert hittil, som vår kommentator tidligere pekte på.

Xbox One X slippes den 7. november, og prisen ligger på 4995 kroner her til lands.

L.A. Noire er et av spillene man kan kjøre i 4K på Xbox One X: Slik ser den nye versjonen av spillet ut »

Siste fra forsiden