Xbox Series X - bakoverkompatibilitet

Xbox Series X satser knallhardt på bakoverkompatibilitet

Støtter tusenvis av spill, med bedre bildefrekvens og reduserte lastetider.

Microsoft

Ved avdukingen av Xbox Series X, bekreftet Microsoft at også denne konsollen får muligheten til å spille eldre spill. Denne uken gikk selskapet i detalj på akkurat hvordan satsingen på bakoverkompatibilitet vil se ut, og teamet nøler ikke med å love store ting.

Xbox Series X skal lanseres mot slutten av 2020.
Microsoft

– Xbox Series X er den mest kompatible konsollen noensinne.

Slik beskriver Microsoft sin kommende spillmaskin i et ferskt nyhetsskriv på sine nettsider. Gjengen som har ansvaret for bakoverkompatibilitet har videreført arbeidet fra Xbox One, og lover at Xbox Series X skal kunne kjøre «tusenvis» av Xbox-, Xbox 360- og Xbox One-spill ved lansering.

LES OGSÅ: Se Xbox Series X-spillene Microsoft viste frem »

Ikke bare skal de eldre spillene virke på konsollen, men Microsoft lover også en generelt bedre spillopplevelse. Takket være kombinasjonen av prosessor, grafikkort og SSD som er pakket inn i Xbox Series X, skal maskinen kunne gjengi spillene med bedre visuell kvalitet og bildefrekvens, samt tilby drastisk reduserte lastetider.

– Kompatibilitetsteamet har funnet opp nye teknikker som lar enda flere spill kjøre med høyere oppløsning og bildekvalitet, samtidig som de respekterer den kunstneriske visjonen til de opprinnelige skaperne. Vi jobber også med mer innovasjon, inkludert muligheten til å doble bildefrekvensen for enkelte spill, fra 30 til 60 bilder i sekundet eller 60 til 120.

I tillegg til spill skal Xbox Series X også inkludere støtte for håndkontrollere og annet tilbehør fra Xbox One. Dette er nok et ledd i målet om å samle hele Xbox-familien under ett banner, der spillere får ta med seg så mye som mulig dersom de velger å oppgradere til den neste konsollen.

LES OGSÅ: Smart Delivery lar deg oppgradere spill gratis fra Xbox One til Xbox Series X »

Siste fra forsiden