Microsoft – Activision Blizzard

Xbox-sjefen ønsker mer StarCraft

Phil Spencer synes det er spennende muligheter på bordet om oppkjøpet av Activision Blizzard går igjennom.

Protos fra StarCraft II: Legacy of the Void.
Blizzard Entertainment

I et intervu med Wired forteller Xbox-sjef Phil Spencer at han ønsker seg mer Starcraft. Uttalelsen kom i et intervju rundt 25-årsjubileet til Age of Empires.

Spencer påpeker fort at han ikke sitter med noen avgjørelser, men synes potensialet i spill-katalogen er veldig spennende.

– Ikke bare StarCraft, men Warcraft, når du tenker på arven av strategi-spill vi snakker om, spesielt fra Blizzard, ytrer Spencer.

Dette er bare håp og spekulasjon fra hans side, sier han, helt til oppkjøpet er avgjort og han eventuelt kan snakke direkte med teamene som jobber med det. Så for de som ønsker mer konkrete planer, vil det uansett ta år før vi hører noe.

Men Spencer er bestemt på at dette er viktige prosjekter.

– StarCraft var et avgjørende øyeblikk i spillhistorien, ikke sant? Fra et e-sport-perspektiv, fra et perspektiv av strategispill på konsoll, og bare fra et perspektiv av historiefortelling i strategispill-sjangeren, forteller han.

LES OGSÅ: Fan snublet over kildekoden til StarCraft – belønnes av Blizzard »

Oppkjøp med skjær i sjøen

Microsoft fortalte i januar at de kjøper opp den problem-herjede spill-titanen for den nette sum av 68,7 milliarder dollar, altså om lag 603 milliarder kroner.

Avtalen venter fremdeles på godkjenning fra flere rettslige instanser etter at Sony uttrykte bekymring for konkurranse-hemmende tendenser i mega-selskapets voksende markedsandel. Kjøpet ble godkjent av brasilske myndigheter i oktober, men kan fremdeles få problemer fra britiske CMA og Europakommisjonen.

LES OGSÅ: En spillbar versjon av StarCraft: Ghost dukket plutselig opp »

Siste fra forsiden