XCOM møter Might & Magic Heroes i ville vesten

Spillpublikum har åpnet lommebøkene for Hard West.

Creative Forge Games

Det polske studioet Creative Forge Games har mer på gang enn det nylig annonserte romstrategispillet Ancient Space. De jobber nemlig også med et westernspill ved navn Hard West, som nylig har passert målet sitt i en folkefinansieringskampanje på Kickstarter.

Kampene er raske og blodige

Teaser-film.

Hard West byr på turbasert, taktisk kamp i stil med XCOM-spillene og utforsking av store miljøer i stil med Heroes of Might & Magic-serien. Når kulene begynner å fly tar det stort sett ikke lang tid før en av partene ligger blodig igjen i søla, ettersom én fulltreffer er nok til å ta noen ut.

I kampens hete kan man velte bord og andre ting for å skape midlertidig ly for kulene, og talentfulle skyttere kan også utføre triks ved å få kulene til rikosjettere fra skrå overflater.

Hard West ser ut til å by på en mørk og ganske autentisk western-stemning, men det blir ikke spesielt realistisk. Man kan bruke usannsynlige våpenmodifikasjoner, og vil møte overnaturlige fiender underveis.

Utviklerne håper å lansere Hard West i løpet av august 2015. Det kommer til Windows-baserte PC-er, og kanskje også til MacOS og Linux.

Mer taktikk i ville vesten finner vi i Desperados-serien, som for en stund siden ble kjøpt opp av Nordic Games.

Siste fra forsiden