YouTube-spillkritikeren TotalBiscuit legger opp etter en lang kamp mot kreft

Har forsont seg med at han ikke har lenge igjen å leve.

John Bain, også kjent som TotalBiscuit, her fra et intervju i fjor.
YouTube/H3 Podcast Highlights

Det finnes mange spillkritikere på YouTube, og en av de som har opparbeidet seg et stort publikum er John «TotalBiscuit» Bain, som har over 2,2 millioner abonnenter. Nå gir han seg.

Som blant andre Kotaku rapporterer la Bain nylig et lengre innlegg på Reddit hvor han bekrefter at han legger opp som spillkritiker. Årsaken er forverret helsetilstand som følge av kreftsykdom.

– Da jeg var på sykehuset for en uke siden fikk jeg nyheten om at konvensjonell kjemoterapi ikke lenger er effektivt. Kroppen min har blitt motstandsdyktig mot alle former for dem, ifølge onkologen min, skriver Bain.

Han sier at han nå har forsont seg med at han ikke har lenge igjen å leve.

Skal lage samarbeidsvideoer med kona

TotalBiscuit-kanalen har flere tusen videoer og over 2,2 millioner abonnenter.
Skjermdump, YouTube

John Bain ble diagnostisert med tarmkreft i 2014, og etter en periode med forbedring kom kreften tilbake i fjor. Da hadde den dessverre spredd seg til leveren og ryggmargen.

Selv om Bain legger inn årene som spillkritiker betyr ikke det at han er ferdig med spillrelaterte Internett-aktiviteter. Han skriver at arbeidet på YouTube og Twitch fremover vil fokusere på spillvideoer med hans kone Genna Bain.

– Det er massevis av samarbeidsgreier jeg aldri fikk anledning til å spille, og jeg har den perfekte spillpartneren rett ved siden av meg. Når jeg får en god idé kommer jeg til å gjøre spill-streaming og YouTube-videoer med Genna, skriver Bain i Reddit-innlegget. Planen er at Genna skal overta kanalene hans og bringe arbeidet videre når John er borte.

Flere detaljer om situasjonen finner du i John Bains innlegg på Reddit.

Siste fra forsiden