YouTube-stjernen PewDiePie får sitt eget spill

Innholdet i plattformeventyret bestemmes av fansen.

PewDiePie/YouTube

Enten du liker ham eller ikke kan du ikke nekte for den enorme populæriteten til Felix «PewDiePie» Kjellberg. Med over 36 millioner følgere på YouTube er han er han en av verdens største kjendiser.

Nå tar han skrittet fra å spille og kommentere dataspill til å være en del av dem. PewDiePie: Legend of the Brofist utvikles av kanadiske Outerminds, en nyetablert utvikler som bare har ett tidligere spill på CV-en sin.

Utvikles med fanskaren

PewDiePie: Legend of the Brofist

Spillet er et plattformspill der PewDiePie eller partneren CutiePie må kjempe seg gjennom pikselerte nivåer der stort sett alt forsøker å ta livet av dem.

Ondskapsfulle tønner, ulver og Illuminati-pyramider blir vist frem i en demovideo publisert på Kjellbergs YouTube-kanal. Som vanlig i plattformersjangeren kan disse fiendene bekjempes ved å hoppe på dem, men du kan også bruke spesielle evner som kjøpes med spesielle mynter du samler opp i nivåene du spiller gjennom.

Innholdet i Legend of the Brofist har blitt bestemt av Kjellbergs fanskare via sosiale medier. Emneknaggen #brosmakeagame lar PewDiePies følgere komme med forslag og stemme over hva som burde være med i spillet. Dette kan forklare det litt merkelige innholdet i spilldemoen Kjellberg viser frem.

Andre YouTube-stjerner dukker opp for å innta spesielle gjesteroller. I videoen dukker CinnamonToastKen opp for å hjelpe PewDiePie, og Kjellberg bekrefter at Markiplier og JackSepticEye også er en del av handlingen.

YouTube-kjendiser er viktige for dagens ungdom:
PewDiePie betyr mer for tenåringer enn Hollywood-kjendiser

Siste fra forsiden