– Zelda Wii må bli perfekt

Nintendo har ingen planer om å forhaste seg.

Det har hersket mye usikkerhet om hvorvidt det nye Zelda-spillet til Wii vil komme i år, men nylig kunne Nintendo-sjefen Satoru Iwata bekrefte at spillet vil lanseres innen utgangen av 2010, som Kotaku rapporterte.

Bruker mye ressurser

Likevel vil det nok gå en stund før spillet dukker opp i butikkene. På det ukentlige programmet Nintendo Week som går på Wii-kanalen Nintendo Channel i USA fortalte den amerikanske Nintendo-sjefen Reggie Fils-Aimé at de ikke slipper spillet før det er perfekt.

– Det er ennå under utvikling, men hovedbudskapet fra mr. Aounuma (Zelda-designer hos Nintendo, red.anm.) og mr. Miyamoto er at det virkelig må være perfekt når det lanseres. Det er hva fansen venter, sa Reggie, som rådet folk til å kose seg med Spirit Tracks i mellomtiden.

Og det er all grunn til å tro ham. For som Destructoid nylig påpekte, har Zelda Wii vært under utvikling helt siden 2006, altså før Twilight Princess ble lansert. Dermed har spillet den lengste utviklingperioden til et Zelda-spill siden den svært kritikerroste N64-tittelen Ocarina of Time.

Det er altså liten tvil om at Nintendo mobiliserer store ressurser i arbeidet med det etterlengtede Wii-spillet, og nettstedet Zeldainformer melder dessuten om at teamet som har jobbet med Zelda-titlene på DS også er involvert i utviklingen av Wii-versjonen.

Ifølge nettstedet har Miyamoto uttalt at Zelda Wii skal inneholde noen virkelig store og unike idéer, noe som tyder på at Nintendo denne gangen vil bringe serien et langt skritt videre.

Dermed er det vel bare å håpe at Iwatas løfte om en 2010-lansering holdes og at de enorme forventningene innfris.

(Kilde: CVG)

Siste fra forsiden