Blogg

Zero til Hero - Møkkauke

Nesten bare tap i uke 2.

Ny uke, nye muligheter heter det visst. Sett i forhold til uka jeg har hatt i Dota 2, så håper jeg dette er rett. Hadde det ikke vært for at jeg er en dag forsinket med dette innlegget hadde jeg stått med åtte tap på rad foregående uke.

Jeg har i perioder hatet Dota 2. Jeg har vært sur på medspillere, jeg har spilt ræva, jeg har vært sur på spillet og jeg har forbannet Valve for matchmaking og lag (som ikke var der engang) og alt mulig annet de kan ha skylda i.

Fantomleiemorderen

Også kom mandagen, jeg fant en gjeng spillere og valgte Phantom Assassin. Sammen med den tohodede dragen Jakiro gikk vi toplane. Jeg hadde lave forventninger, da jeg som sagt hadde en tapsrekke av uante dimensjoner bak meg. I tillegg har jeg vist meg særdeles lite skikket til å spille nærkampshelter, og det er jo nettopp det Phanton Assassin er.

For en rekke med tap.

Steike for en kamp vi hadde! Dragefyren og den kvinnelige leiemorderen styrt av meg dominerte banen vi stod i. Han slengte ut en stun, jeg hoppet inn og svingte sverd som best jeg kunne. Det ble dobbeldrap, trippeldrap og gudene vet hva annet.

Underveis gikk det opp for meg. Jeg har hatt lignende opplevelser med ulike idretter jeg har drevet med. Ta golf for eksempel. Der kan man ha en møkkadag ulikt noe annet, slå bort et hav med baller og i hvert fall ikke treffe der man sikter. Får du derimot et bra sistehull, er alt glemt og dagen er reddet.

Det kan også sammenlignes med Lillehammer – Oslo på sykkel, noe jeg gjorde i sommer. Jeg hatet det 97% av tiden, men når jeg endelig kom i mål, sliten som en utgått strømpe, tok det cirka tre minutter før jeg tenkte på neste år, og hvordan jeg skulle gjøre det bedre.

Selektiv hukommelse

Dota 2 fungerer på samme måte. Etter sju kamper, og mange dager med fortvilelse, hat og bare skit var alt glemt, og Dota 2 var det beste spillet i verden. Jeg var kongen av kartet, jeg drepte til høyre og venstre, og til tross for mange idiotiske feil var dette den beste kampen jeg noen gang har spilt. For en følelse! Skulle tro jeg hadde besteget K2, hoppet i fallskjerm og stupt fra en klippe på samme dag.

Jeg endte på 18/5/5, og akkurat nå er Phantom Assassin min favoritthelt. Jeg er derimot fortsatt innmari dårlig i Dota 2, og litt av grunnen til det skal jeg prøve å forklare her:

Carry, BKB, care, DD rune, stun, support, mid, top, bot, hardlane, offlane, gank, jungle, wards, bd, racks, tower, rd, ap, sd, CC, feed, hard carry, long lane, pull, creep, ancients, ss, stacking, last hit, deny.

Dette er noen av ordene og forkortelsene som brukes i Dota 2, og som man etter hvert må lære seg. I tillegg til dette har du en butikk fullstappet med varer som kan kjøpes. Jeg sliter fortsatt med hva som er best å kjøpe til hvilken tid, til tross for at jeg alltid følger en guide til helten jeg spiller. Legg på at det i tillegg er 105 helter, alle med styrker og svakheter, som fyller en haug ulike roller, så skjønner du litt om hvorfor læringskurven er som den er.

Her er den berømte Phantom Assassin-kampen i sin helhet. Føl dere frie til å påpeke alt jeg gjør av feil, noe det sikkert er mye av til tross for at jeg følte jeg var verdens beste til tider.Gamer.no guild

Jeg fikk mange gode tips og tilbakemeldinger på forrige ukes blogg, og lærte mye nytt. Jeg har i all hovedsak holdt meg til supporthelter denne uken. Jeg har, i motsetning til hva tapsrekken viser, spilt et par kamper jeg er godt fornøyd med i den rollen. Kommer til å fortsette med dette hvis det lar seg gjøre, men samtidig prøve å spille ulike helter til hver kamp.

Jeg har enda ikke fått organisert noen kamper med alle dere som meldte tilbake forrige uke. Jeg fant for et par dager siden ut at man kan lage guilds i Dota 2. Jeg skal lage et som heter gamer.no, der alle som vil samles til litt uformelle, hyggelige kamper kan møtes. Forhåpentligvis blir dette et sted der folk med ulike ferdighetsnivåer kan møtes, spille en kamp eller to, og ha det moro.

Ta kontakt med Dabrani i spillet, bli med på chatkanalen gamer.no som lages senere i dag, eller legg igjen en tilbakemelding på dette innlegget, så skal jeg få organisert noen kamper med leserne.

Takk for god interesse, det motiverer enda mer til å fortsette min reise med Dota 2.

Siste fra forsiden