Feature

Ukens nettutgivelser (uke 20)

Zombier og pokerjuks

Enten du liker å drepe zombier eller jukse i poker har vi noe for deg.

Ønsker du å lese en kjedelig intro, eller vil du bare hoppe rett på spillene? Hvis sistnevnte er tilfelle, har du flaks:

Xbox 360

Star Trek: D-A-C (Xbox 360).

Denne uken har det kommet to nye spill på Xbox Live Arcade. Først ut er Star Trek: D-A-C, et romskipspill inspirert av den ferske Star Trek-filmen. Her ser du handlingen ovenfra, og må velge et romskip (inkludert U.S.S. Enterprise), slå deg sammen med enten Romulan Empire eller Starfleet, og kjempe mot opp til 11 andre spillere over nettet (eller i lagbaserte kamper med opp til seks spillere pr. lag). Liker du ikke nettspilling, kan du kjempe mot datastyrte motstandere i stedet.

Texas Cheat'em (Xbox 360 og PS3).

Det neste spillet på XBLA er Texas Cheat'em, som også er lansert for PlayStation 3. Dette er en variant av Poker, men her er ikke målet å vinne på ærlig vis. Ved å spille små kasinospill får du tilgang på opp til femten juksemetoder, som du kan bruke. Her har du alt fra å stjele fra andre spillere og bruk av røntkenbriller til å sende motstanderens Royal Flush ned i toalettet. Du kan selvsagt spille dette spillet på egenhånd, men juksing smaker vel best når det er andre mennesker som får lide, og ikke en følelsesløs datamaskin.

PSN

Zen Pinball (PS3).

I tillegg til Texas Cheat'em (se forrige avsnitt) har PS3-eiere fått tre ferske utgivelser. Først ut er Zen Pinball, fra selskapet bak Pinball FX på Xbox 360. Dette er en flipperspillsimulator med avansert fysikk og lekker 3D-grafikk, hvor du får kose deg med fire ulike brett (V12, Tesla, Shaman, og El Dorado). Hvert av brettene kommer med en mengde unike bonuser og moduser. Spillet har også mesterskapsmodus og flerspiller over nettet.

Bejeweled 2 (PS3).

Om ikke flipperspill er vanedannende nok for deg, kan du nå laste ned Bejeweled 2. I denne klassiske hjernetrimmeren er målet å kombinere fargede krystaller slik at de forsvinner fra spillbrettet (og etterlater seg poengsummer - jo større kombinasjoner, jo mer poeng), og spillet kommer med fire forskjellige spillmoduser, eksplosive nye krystalltyper og flotte planetbakgrunner. I tillegg støttes "remote play" for PSP.

Buzz Junior: RoboJam (PS3).

Sist ut er Buzz! Junior: RoboJam, et spill hvor fire roboter må delta i ulike utfordringer for å finne ut hvem som er Månedens Robot. Her trenger du raske reflekser for å kjempe deg gjennom en morsom samling minispill. Den roboten som har fått flest muttere når utfordringene er over kåres som vinner. Du må ha Buzz-kontroller for dette spillet.

Det kom ikke noe nytt innhold for PSP denne uken. For en fullstendig liste over PSN-utgivelsene kan du besøke Joystiq.

Les også
Smått og stort

Wii og DSi

Swords and Soldiers (Wii).

Wii-eiere får det sideskrollende sanntidsstrategispillet Swords & Soldiers denne uken. Her får du kontroll over en av tre ulike fraksjoner, og du starter i den ene enden av slagmarken. Ved å bygge forskjellige typer krigere og kaste ødeleggende magi, kan du forsøke å kjempe deg vei over hele slagmarken slik at du blir stående alene igjen. Om du vil kan du kjempe mot en venn, ved hjelp av delt skjerm.

Sitter du med en skinnende, ny DSi i hendene, kan du laste ned nok en liten samling magitriks fra Magic Made Fun. Master of Illusion: Shuffle Games inneholder tre enkle (men forhåpentligvis morsomme) triks, men som før er det kanskje like greit å skaffe seg standardutgaven for DS i stedet for å bruke pengene på lommerusk som dette.

PC

Killing Floor (PC).

På PC har vi fått en rekke utgivelser denne uken, og først ut er Killing Floor, et førstepersons skytespill fra skaperne av Red Orchestra. Her må du overleve det ene zombieangrepet etter det andre, og målet er å renske området for monstre. Disse finnes det ni forskjellige typer av, og de er blant annet bevæpnet med alt fra motorsag til rakettkastere. Opp til seks spillere kan samarbeide (men vi får også en solomodus). Underveis kan du sveise dører fast for å kontrollere zombiene bedre.

The Humans (PC).

Fra zombieinfiserte London drar vi til steinalderen, hvor en gruppe huleboere trenger din hjelp. The Humans er en nyutgave av et populært hjernetrimspill fra nittitallet, og her må du styre huleboerne dine gjennom farlige 2D-miljøer. For å overleve må de samarbeide og bruke ulike typer hjelpemidler som de finner underveis (slik som fakler og spyd). Spillet kan blant annet kjøpes fra GamersGate.

Magic Ball 4 (PC og iPhone).

Deretter har vi Magic Ball 4, det nyeste spillet i en populær serie med Arkanoid-kloner. Her må du knuse deg gjennom fantasifulle miljøer for å redde kidnappede jordboere fra romvesener med onde hensikter. Spillet skilter med lekker og fargerik 3D-grafikk, en haug av spennende bonuser, samt interaktive objekter. Spillet er tilgjengelig både for Windows-baserte PC-er og på iPhones App-Store.

Diamon Jones (PC).

Liker du eventyrspill bør du kanskje ta en titt på Diamon Jones and the Amulet of the World, hvor Indiana Jones-aktige Diamon Jones leter etter skjulte skatter rundt om i verden. Eventyret starter i Kairo, men leder deg raskt til steder som London og Tibet. Den mystiske amuletten nevnt i tittelen viser seg å ha magiske krefter, og plutselig står verdens eksistens på spill.

Dragon Portals (PC).

Trenger du litt fargerik hjernetrim, er kanskje Dragon Portals verd en titt. Her må du redde de mystiske og vennlige dragene ved å åpne drageportalene. Utviklerne lover en nyskapende versjon av "kombiner tre"-gameplayet, lekker grafikk og mye moro. Spillet finnes blant annet hos Big Fish Games og Reflexive Arcade.

Mer familievennlig moro får du i Mystic Emporium, hvor målet er å drive din egen magibutikk. Her må du sørge for at kundene får det de vil ha, og slipper å vente for lenge. Spillet har over 30 unike ting som kan selges, 24 nivåer og litt avslapping i form av et ekstra minispill.

3 Days: Zoo Mystery (PC).

Vi tar også med 3 Days: Zoo Mystery, hvor du får lete etter skjulte objekter i femten forskjellige miljøer, og oppleve 54 forskjellige minispill og utfordringer. Målet er å hjelpe Anna å finne de savnede dyrene fra familiens dyrepark. Spillet er også tilgjengelig fra Big Fish Games. Trenger du enda mer skjulte objekter/hjernetrim kan du teste The Clockwork Man, som leverer et eksotisk viktoriansk eventyr.

Conquest: Medieval Realms (PC).

Som en motvekt mot søte familiespill, har vi Conquest: Medieval Realms, et turbasert strategispill. Her må opp til åtte nasjoner (enten menneskestyrte eller styrt av datamaskinen) kjempe mot hverandre i en middelalderverden. Spillet skal være lett å lære, men vanskelig å mestre, og ser ut til å minne litt om tradisjonelle brettspill. Som kongen over landet ditt må du bygge opp en mektig økonomi, skape en stor hær, og utvide landegrensene dine ved hjelp av våpenmakt.

Tradewinds Odyssey (PC).

Strategi av det litt søtere slaget får vi i Tradewinds Odyssey, hvor du må får skape din egen greske helt og lede ham eller henne gjennom femti kapitler. Her må du handle i eksotiske varer (og spre dem til nye områder slik at du får nye handelsmuligheter), bygge opp en flåte med skip og utkjempe store sjøslag. Underveis kan du løse oppdrag og treffe massevis av spennende figurer.

CMC: Ice Crusade (PC).

Vi tar også med et par nye utgivelser fra russiske 1C, som har dukket opp på GamersGate. A-Race: Extreme Show er et arkadebilspill hvor pene damer må kjøre raske biler. Spillet har vært ute i Russland i en evighet, men nå er det altså også tilgjengelig for oss. Deretter har vi Cuban Missile Crisis: Ice Crusade, en fortsettelse til sanntidsstrategispillet Cuban Missile Crisis. Den tredje verdenskrigen har ledet til en global klimakatastrofe og ny istid, men tro ikke at dette har fått kamphanene til å roe seg ned.

Heroes of Might and Magic (PC).

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Stikk også innom Good Old Games, for kalde grøss og samarbeidsspill i Obscure og turbasert fantasystrategi i det første spillet i den klassiske Heroes of Might & Magic-serien.

Gratisutgivelser

Space Exploration: Serpens Sector (PC).

Space Exploration: Serpens Sector er et romspill som minner om Star Control 2 og Weird Worlds. Her må du utforske ukjente deler av verdensrommet, hvor du vil møte farer, utfordringer og muligheter. Nå har utviklerne lansert en ny betaversjon, slik at du kan teste det gratis. Planen er å lansere fullversjonen gratis, og så selge tilleggspakker med nye eventyr.

Nok en spillutviklingskonkurranse er over. Denne gangen er det Ludum Dare 14. Her fikk spillutviklere verden over 48 timer til å lage et komplett spill, basert på konseptet "the advancing wall of doom". Konkurransen gav oss hele 123 spill, og nå er resultatene klare.

Vi tar også med det enkle, men vanedannende kortspillet Sheep og det blodige plattformeventyret All our friends are dead. Og har du lyst på flerspillerfokusert moro, kan du teste actionspillet Infiniminer, hvor du må grave etter skatter samtidig som du bekjemper andre spillere som vil ta gullet ditt.

Det var det. Men ta en titt på forrige ukes gigantomatiske artikkel for mer moro.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden