Zynga er verdt mer enn EA

Zynga er verdt mer enn EA

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Zynga har på kort tid rukket å bli et velkjent navn i spillverden. Selskapet oppnådde suksess nærmest over natten takket være det svært populære spillet Farmville. Spillet er tilgjengelig via Facebook, og baserer inntektene sine rundt minitransaksjoner. Nå ser det virkelig ut som det kan være lønnsomt å satse på en slik model. Det anslås nemlig at den vesle utvikleren nå er mer verdt enn Electronic Arts, en bauta innenfor spillindustrien.

Farmville er gull verdt.
Farmville er gull verdt.

I følge amerikanske Sharespost er Zynga, som er et privateid selskap, verdt hele 5.51 milliarder dollar per dags dato. Det er nesten 300 millioner dollar mer enn markedsverdien EA har NASDAQ-børsen, som er på småpene 5.22 milliarder dollar. Sharespost baserer blant annet sin verdivurdering ut i fra salgspriser på private aksjer.

Disse tallene kan muligens føre til en enda større satsing på minitransaksjoner og andre utradisjonelle måter å selge spill på. Hva synes du om denne utviklingen?

Les også: Ville du spilt Mario med gevær?
Les også: Left 4 Dead er ute til Mac
Les også: Ta makten i Dragon Age II

(Kilde: Gamespot)

Kommentarer (7)

Forsiden akkurat nå

Til toppen