2K kutter støtten for Evolve

Spillets servere forblir åpne, men videre utvikling av spillet stoppes.

Evolve
2K

I midten av juli meldte vi om den voldsomme økningen i spillertall for Evolve, som følge av flerspillerspillets overgang til en såkalt «free to play»-modell. På bare noen uker hoppet flere titalls tusen inn i den nye gratisutgaven av spillet – som fikk navnet Evolve Stage 2 – men det var likevel ikke nok.

I Evolve kjemper opptil fire spillere mot ett monster.
2K

I en melding på sine nettsider skriver utvikler Turtle Rock at teamet ikke får jobbe videre med Evolve, en beslutning som tilsynelatende har blitt tatt av utgiver 2K. Ifølge spillsjef Chris Ashton ønsket utvikleren å fortsette arbeidet, men som han påpeker er det ikke Turtle Rock som eier rettighetene til spillet:

– Dette er livet til en AAA-utvikler som ikke er egenfinansiert og som ikke eier rettighetene til spillet sitt. Vi får ikke ta beslutningen. Vi vet alle det når vi begynner på et prosjekt, men vi melder oss likevel på fordi vi elsker det vi gjør, skriver Ashton.

Videre takker spillsjefen for støtten og lover at vi ikke har sett det siste av Turtle Rock.

Serverne holder åpent

2K kommenterte også saken på sine nettsider, og takket Turtle Rock for arbeidet med det de kaller «den beste og mest komplette utgaven av Evolve noensinne». Utgiveren forsikrer om at både PC- og konsollservere vil holdes åpne i hvert fall en stund til, men alt fremtidig arbeid med Evolve vil utføres av 2Ks egne utviklere.

Det påpekes imidlertid at det kun er snakk om vedlikehold, og ingen nye oppdateringer vil slippes til spillet. Turtle Rock skal også ha planlagt å bringe Evolve Stage 2 til konsoller, men dette blir det heller ikke noe av.

Her på bruket hadde vi mye pent å si om Evolve.
Les anmeldelsen av spillet her »

Siste fra forsiden