Spillere flokker til Evolve etter at spillet ble gratis på Steam

Overgangen til «free to play» har økt spillerbasen med over 25000 prosent på en uke.

I forkant av spillets lansering var det enorm interesse rundt monsterspillet Evolve. Med asynkron flerspiller og friske ideer var det mange som hadde store forventninger til «fire mot én»-opplevelsen, og derfor var det heller ikke overraskende at mange lot seg skuffe av det endelige produktet.

Siden den gang har brukerskaren dalt sakte, men sikkert, helt fram til forrige uke hvor det på det meste var litt under 160 spillere innlogget til enhver tid i PC-utgaven av spillet.

Evolve Stage 2 skal være fullstendig «free to play».

Utvikler Turtle Rock Studios hadde imidlertid store nyheter å dele sent i forrige uke, da Evolve plutselig ble gratis på Steam.

En ny fase

Figurene i spillet er også pusset opp.
2K Games

Den nye versjonen av spillet går under tilnavnet Evolve Stage 2, og tilbyr en fullstendig revidert utgave av originalspillet. Dette innebærer blant annet oppussede baner, nye egenskaper og muligheten til å låse opp alt av innhold gjennom progresjon i spillet.

I en beskjed til spillerne forteller Turtle Rock Studios videre at de ble overrasket over den negative mottakelsen spillet fikk da det ble lansert:

– Det var stor interesse, men også stor skuffelse – både for spillere og oss. [...] Vi har lyttet, og nå tar vi Evolve i den retningen mange mente vi burde tatt fra begynnelsen av: Vi gjør Evolve gratis å spille på PC.

Den nye retningen har hatt en positiv effekt på spillerbasen så langt, og en uke etter nylanseringen har spillerantallet økt med svimlende 25000 prosent. I skrivende stund er det dermed omtrent 40000 aktive spillere som løper rundt som enten monster eller monsterjeger.

Utviklerne er tydelige på at nyversjonen skal overhales ytterligere i tiden framover, og hvis mottakelsen er positiv, vil Evolve Stage 2 også dukke opp gratis på konsoll i fremtiden.

Dette er ikke første gangen spill har tatt overgangen til «free to play»:
I fjor ble det helt gratis å spille Guild Wars 2 »

Utviklerne forteller om planene for Evolve Stage 2.

Siste fra forsiden