– 3DS er nesten som PS3 i lomma

Utviklere hevder at Nintendos neste håndholdt nærmer seg egenskapene til PS3 og 360.

Nintendo har ikke vært beskjeden i sin omtale av den kommende håndholdte spillkonsollen 3DS. Nintendos amerikanske sjef Reggie Fils-Aime omtaler den nye maskinvaren som en helt ny konsoll, og ikke bare den femte utgaven av DS, skriver Business Week. Ifølge Fils-Aime kan overgangen fra DS til 3DS sammenlignes med overgangen fra Game Boy Advance til DS.

Som navnet tilsier kan Nintendos 3DS vise spill i tre dimensjoner. Og mens Sony vil kreve egne briller for 3D-spillingen på PS3, skal ikke det være nødvendig på 3DS.

3DS må være kraftig

For å skape en såkalt stereoskopisk 3D-effekt må systemet være i stand til å vise hvert spillbildet to ganger, en gang for hvert øye. Denne teknikken krever betydelig med prosessorkraft.

Muligens inspirert av Apples suksess med iPhone og iPod Touch, kan 3DS inneholde en et akselerometer.

Den amerikanske spillnettsiden IGN skriver i en artikkel om 3DS at flere utviklere med kjennskap til 3DS hevder konsollen har langt mer prosessorkraft enn Wii og at 3DS har egenskaper som ligner HD-konsoller som PS3 og Xbox 360.

Det kan med andre ord høres ut som om Nintendo vil forsøke å konkurrere ut Sonys PSP og Apples iPad. På en annen side går det rykter om at Sony er på vei til å lansere en vesentlig kraftigere PSP 2.

Blant detaljer som nettsiden VG247 har gravd fram om PSP 2 nevnes to kameraer (ett vendt forover og ett vendt bakover), berøringsskjerm og en kraftig prosessor basert på en versjon av Cell-prosessoren med fire kjerner. Prosessoren som sitter i PS3 har åtte kjerner. En kilde hevder følgelig overfor nettsiden at maskinvaren er «forbanna kraftig».

Flere saker fra Spillmagasinet.no:

Akselerometer i 3DS?

Nintendo har vært sparsomme med de tekniske detaljene rundt 3DS, men straks etter annonseringen i mars publiserte japanske aviser en rekke ekstra detaljer om det nye systemet, ifølge nyhetsjegeren Adriasang.

Nikkei er av den oppfatning at 3DS vil få en styrespake for å bevege på 3D-objekter og at konsollen vil støtte dirring. Avisen hevder Nintendo patenterte begge teknologiene i 2009.

Forbrukere skal også kunne vente seg en hastighetsøkning i den trådløse dataoverføringen. Magasinet PC World skriver at den nye modellen mest sannsynlig går fra dagens 802.11b-standard til 802.11g. I teorien øker det overføringshastigheten fra 11 Mbps til 54 Mbps.

Også batteriet skal få seg en oppgradering fra DSi-modellene. Nikkei regner med at tiden konsollen kan brukes i strekk vil øke fra 9 til 15 timer.

Muligens inspirert av Apples suksess med iPhone og iPod Touch, kan 3DS inneholde en et akselerometer – en sensor som registrerer akselerasjon langt x-, y- og z-aksene. Ryktene om en slik DS dukket for øvrig opp allerede i januar.

Avisen Daily Yomiuri skriver at 3DS kommer til å bruke en 3D LCD-skjerm fra Sharp som legger et ekstra lag over skjermen for å skape 3D-effekten uten bruk av briller. Denne teknologien ble vist fram for første gang på CeBIT.

Nintendo DS Lite blir ti prosent billigere fra og med 18. juni 2010. Den litt nyere modellen DSi skal bli 15 prosent billigere.

Vil Nintendo lansere en super-DS eller vil de, tradisjonen tro, slippe en litt forbedret utgave av DSi? Regn med full oppdatering fra den japanske spillprodusenten under spillmessen E3 i midten av juni.

Priskutt på DSi og DS Lite

I forkant av 3DS-lanseringen kutter Nintendo prisen på sine eldre DS-modeller.

– Fra 18. juni får modellene Nintendo DSi og Nintendo DS Lite et priskutt på henholdsvis 15 og 10 prosent inn til butikk, sier markedskoordinator Inga-Brit Brækken til Spillmagasinet.

Nintendo DSi XL, som ble lansert i mars, beholder sin nåværende pris. Hvor mye avslag DSi og DS Lite får i butikkene er opp til forhandlere, men du kan altså regne med et prisfall på mellom 10 og 15 prosent.

Denne artikkelen er levert i samarbeid med Spillmagasinet.no, men kan være endret og tilrettelagt for Gamer.no.

Siste fra forsiden