Acclaim er konkurs

Alt håp er ute for Acclaim. Selskapet er konkurs, og nå begynner billigsalget av midlene deres.

Acclaim håpet lenge på at de kunne få beskyttelse fra retten ("Chapter 11") mens de prøvde å skaffe til veie nye midler slik at de kunne komme seg over gjeldsproblemene de står overfor. Nå er det imidlertid klart at dette ikke var mulig, og selskapet er konkurs.

Dette betyr at selskapet er i ferd med å bli oppløst, og at konkursboet nå vil prøve å selge unna alt det som selges kan. Dette inkluderer alt fra franchiser til prosjekter under utvikling og kontorstoler og datamaskiner, og det forventes at de vil få inn mellom ti og femti millioner dollar på dette. Selskapets samlede gjeld er på over hundre millioner dollar.

Dermed er spillet over for den en gang så formidable spillutgiveren. Nå gjenstår det bare å se hva som skjer med de kommende spillprosjektene deres. Spill som Juiced og The Bards Tale er under utvikling hos uavhengige selskaper som har kontrakt med Acclaim, og vil etter alt å dømme finne veien til markedet via andre utgiverselskaper, mens fremtiden til interne prosjekter som Interview with a Made Man og 100 Bullets er noe mer usikker.

Alt avhenger nemlig av om andre selskaper er villig til å kjøpe de uferdige prosjektene og investere det som trengs i dem for å få dem ferdigutviklet og klar for salg. Dette avhenger nok igjen av hvor stor del av utviklingen som er unnagjort og hva slags kostnader det vil innebære å gjøre dem ferdige og bringe dem til markedet.

Vi vil holde dere oppdatert etter hvert som situasjonen utfolder seg.

Siste fra forsiden